MENIU

Federația Rusă continuă lupta grea cu SARS-CoV-2: Bilanțul total se apropie de 1 milion de cazuri

rusia coronavirus

Moscova a confirmat 4,870 de noi infectări cu noul coronavirus vineri, ducând cifrele bilanțului la 946.976 de îmbolnăviri. Conform publicației The Moscow Times, în ultimele 24 de ore 90 de ruși și-au pierdut viața din cauza CoVID-19.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în marile metropole, Moscova și Sankt Petersburg. Rata de deces din cauza virusului rămâne scăzută în Rusia, fiind situată sub 2%. Conform The Moscow Times există totuși motive de îngrijorare în ceea ce privește diferența ce ar utea exista îbtre cifrele reale și cele oficiale raportate de autorități.

Astfel, numărul deceselor CoVID în Rusia ar putea să fie mult mai mare decât cele 16,189 anunțate până acum de autorități. Unele surse susțin că doar în luna iunie și-ar fi pierdut viața aproape 12.000 de oameni, mult peste cifrele oferite public de autoritățile competente de la Kremlin.

În Moscova purtarea măștii e obligatorie în magazine și în transportul public, dar nu și pe străzi. De asemenea, în Rusia se lucrează și la mai multe soluții de vaccin, una dintre ele fiind scoasă la înaintare de președintele Vladimir Putin.

 

Mai multe articole despre:
rusia coronavirus