MENIU

Familia unei paciente care a murit la Spitalul Județean Constanța, acuzații grave: "Îi aruncau mâncarea pe jos, apoi i-o dădeau"

Spitalul Județean Constanța este vizat de mai multe anchete

Spitalul Județean Constanța este vizat de mai multe anchete după ce familia unei paciente care a murit acolo a fpcut o serie de acuzații grave. Oamenii spun că femeia a fost legată de pat, umilită, iar mâncarea era aruncată pe jos. Pacienta ar fi luat și COVID-19 din unitatea sanitară.

"Se purtau foarte urat cu mama, degradant, umilitor. Statea cu orele neschimbata, cu zilele, chiar a facut si o infectie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru ca a fost neingrijita", a povestit Amalia Tudor, fiica femeii, care era din Navodari.

Fata sustine ca a inregistrat o parte din discutiile telefonice cu mama sa, care se plangea ca personalul medical arunca cu mancarea pe jos si nu ii dadea apa.

"Cum isi permite sa-mi arunce cu mancarea de pe jos pentru ca, stii ce a deranjat-o? Ca ai sunat tu, mama, si le-ai spus sa-mi aduca apa. Mi-ardea sufletul si eu strigam de 4-5 ore ca vreau apa", noteaza ziare.com.

Managerul spitalului spune ca nu stie daca pacienta a fost legata sau nu de pat, dar ca practica e folosita pentru ca pacientii sa nu isi faca rau.

Familia a depus plangeri la Politie, Parchet, DSP si Colegiul Medicilor. Potrivit anchetei DSP Constanta, din punct de vedere medical, tratamentul administrat a fost unul corect. Celelalte institutii au inca anchete in desfasurare.