MENIU

Ce a făcut Petrică Mîțu Stoian în ultimele clipe din viață. ȘOCANT: de ce BOALĂ suferise artistul

Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat astăzi, în costum popular, la cimitirul Ungureni, din Craiova. Marele artist va fi condus pe ultimul drum de prieteni, familie dar și de către colegi. Din primul moment, familia interpretului a lansat acuzații grave la adresa cadrelor medicale. Procurorii s-au sesizat din oficiu și vor audia astăzi rudele artistului, dar și pe medicii care l-au tratat. 

Interpretul Petrică Mîțu Stoian ar fi murit din cauza unei barotraume, arată primele rezultate ale necropsiei. Procurorii din Reșița au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. Rând pe rând, vor fi audiați apropiații artistului, dar și medicii care l-au tratat. 

Clinica privată spune că în urma consultației, artistul avea o stare bună și își programase pentru următoarea zi prima ședință de terapie cu oxigen pentru recuperare post-covid. Numai că de dimineață, artistul s-a simțit foarte rău și a fost transferat la urgențe la Reșița, unde și-a dat ultima suflare la terapie intensivă. 

Din primele rezultate ale necropsiei, Petrică Mîțu Stoian ar fi murit în urma unei barotraume suferite la clinica privată unde era tratat post COVID. 

Surorile artistului spun că de vină ar fi chiar medicii clinicii private, pentru că starea lui de sănătate s-a înrăutățit imediat după ce a fost internat.

Impresarul a dezvăluit că Mîțu Stoian a avut cancer la rinichi în urmă cu doi ani, tumoare care fusese extirpată. Abia când a mers la controlul anual, artistul a aflat că trecuse prin COVID.

Înmormântarea va avea loc miercuri, la Cimitirul Ungureni din Craiova.

Ce semnifică procedura prin care a trecut Petrică Mîțu Stoian

„Noi urmărim pacienții și le cerem să revină la control pentu examenul imagistic și o serie de analize de sânge. În momentul în care se prescrie, ca orice procedură medicală, trebuie să fie și contraindicații. În momentul în care are alte comorbidități să se știe starea acelor comorbidități. Această provedură se face cu recomandare medicală sau la dorința pacientului.

Noi, ca infecționiști, nu am recomandat până în momentul de față această procedură”, a explicat dr. Carmen Dorobăț, la Realitatea PLUS.