MENIU

Făget iese din carantină. Noi măsuri RESTRICTIVE anunțate de autoritățile din Timiș

Făget iese din carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis scoaterea din starea de carantină zonală a oraşului Făget şi a celor trei sate aparţinătoare de sâmbătă, 8 august, după ce s-a înregistrat o scădere a numărului de noi cazuri Covid-19. Autoritățile anunță noi măsuri restrictive, printre care obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise și suspendarea unor activități.

Orașul Făget și localităţile Colonia Mică, Temereşti şi Bichigi au intrat în carantină pe 26 iulie. Potrivit DSP, în cele 14 zile de carantină, numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori.

Autoritățile locale au decis obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise aglomerate, precum zona centrală de promenadă a oraşului şi zonele de aşteptare a mijloacelor de transport (staţii, peroane, gări, autogări etc).

În plus, 30 de zile după ridicarea carantinei, se suspendă desfăşurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, pieţelor de vechituri şi a pieţelor agroalimentare. Terasele vor funcționa în intervalul 08:00 – 22:00, iar transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maximum jumătate din capacitatea vehiculului şi cu obligativitatea folosirii măştii. Slujbele religioase se vor desfăşura doar în aer liber, cu un număr de cel mult 50 de participanţi și cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi a măsurilor sanitare specifice pentru desfăşurarea acestora.

Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Făget, anunță Agerpres.