MENIU

Facturile la energie, mai mari cu până la 10%

Facturile la energie, mai mari cu până la 10%

Facturile la energie vor crește de la 1 ianuarie cu până la 10 la sută! Asta susțin reprezentanții Asociației Energia Inteligentă. Ei spun că românii nu știu că prețul energiei electrice urmează să se liberalizaze de anul viitor și că au posibilitatea să încheie contracte mai avantajoase, relatează Realitatea PLUS.

Mai multe tarife se vor majora de la 1 ianuarie, printre ele, cel de distribuție și transport al energiei electrice. Creșterile se vor reflecta direct în prețul final pe care fiecare român îl va suporta.

Soluția ar fi încheierea unui nou contract pentru furnizarea acestui tip de serviciu, dar mai puțin de 10% dintre consumatori știu că pot face asta.

Asociația Energia Inteligentă critică Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei pentru lipsa unei campanii de informare în acest sens a românilor.

Prin lege, ANRE are și rol de informare și protecție a consumatorilor, însă aceștia sunt ignorați exact în momente cheie, cum ar fi liberalizarea pieței energiei electrice.

Exact ca în cazul liberalizării pieței gazelor, ANRE ar fi trebuit să publice pe site-ul său și să mediatizeze recomandări pentru clientul casnic, să tipărească și să distribuie pliante, lucru pe care nu l-a făcut însă până acum.

Mai multe articole despre:
facturi enrgie