MENIU

Facturile la căldură, verificate de o COMISIE SPECIALĂ

Facturi duble la întreţinere

Primăria Drobeta Turnu Severin a înfiinţat o comisie care să verifice facturile la căldură primite de locatarii racordaţi la sistemul centralizat în decembrie 2013, întrucât acestea sunt duble faţă de noiembrie, iar municipalitatea trebuie să acorde o valoare dublă pentru subvenţia la gigacalorie.

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat, luni, că Primăria a primit de la Secţia de Termoficare, ce aparţine Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, o factură la încălzire pe luna decembrie 2013 în valoare de 700.085 de lei, dublă faţă de noiembrie, când a fost 335.000 de lei.

Conform facturilor, în luna noiembrie, Primăria Drobeta Turnu Severin a trebuit să subvenţioneze 15.000 de gigacalorii, iar în decembrie, 36.000 de gigacalorii.

"Subvenţia pentru o gigacalorie este de 22 lei. Întrucât factura pentru luna decembrie este dublă faţă de decembrie, s-a dispus formarea unei comisii formată din specialişti care să verifice aceste facturi atât în cazul locatarilor din municipiu cât şi în cazul Primăriei", a spus viceprimarul Screciu.

Din comisia de verificare a facturilor vor face parte reprezentanţi ai Primăriei Drobeta Turnu Severin, ai Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Mehedinţi, dar şi expert contabil.

Administratorii asociaţiilor de proprietari din Drobeta Turnu Severin au reclamat, la sfârşitul lunii ianuarie, facturile mari la căldură primite de locatarii din oraş în luna decembrie 2013 comparativ cu noiembrie.

Astfel, pentru un apartament cu două camere, un proprietar care nu are repartitoare a plătit, în noiembrie, 152 de lei, iar în decembrie, 338 de lei. Pentru un apartament cu trei camere, factura a crescut de la 180 de lei în noiembrie, la 400 de lei în decembrie.

La Drobeta Turnu Severin, preţul gigacaloriei este de 221 de lei, iar Primăria Drobeta Turnu Severin acordă o subvenţie de 22 de lei.