MENIU

Faci acest lucru când mănânci? Mare atenţie, te poate îmbolnăvi grav!

Faci acest lucru când mănânci? Mare atenţie, te poate îmbolnăvi grav!

Ați auzit vreodată despre comă alimentară? Este sentimentul de somnolență și oboseală după ce ai mâncat o masă mare, grea și atunci când vrei doar să stai jos și să tragi un pui de somn. Oamenii care au tendința de a mânca prea mult și care consumă în mod regulat alimente bogate în calorii experimentează această senzație destul de des. Dar, dacă mănânci sănătos și moderat și tot mai simți că ești balonat, ar trebui să faci probabil unele modificări în obiceiurile alimentare. Noi am făcut o listă cu trei obiceiuri alimentare pe care ar trebuie să le evitați, mai ales dacă vreți să aveți energie după orice masă!

Apa rece

Dacă bei apă rece ca gheața în timp ce mănânci este un obicei nociv! Ea contractă vasele de sange, încetinește digestia și previne absorbția nutrienților. Se poate ca acest lucru să facă grăsimile să fie mai greu de ingerat. Bând apă rece ca gheața vă reduceți temperatura corpului și faceți ca energia organismului să se focuseze pe asta în loc să se focuseze pe digestie. Dacă doriți să stimulați metabolismul și digestia, atunci trebuie să beți apă caldă cu lămâie sau o ceașcă de ceai verde.

Combinația de amidon cu proteine este nocivă pentru digestie!

Carne și cartofi, burgeri și cartofi prăjiți, precum și alte combinații similare, pe care le mâncăm în mod regulat poate provoca arsuri la stomac, deoarece proteinele au nevoie de mai mult timp pentru a se digera, în timp ce amidonul se digeră repede. Atunci când le mâncați în același timp, ele se amestecă în stomac și amidonul rămâne acolo ore bune până când proteinele sunt digerate. În acest proces se eliberează gazele și poate apărea și balonarea. Trebuie să vă amintiți să nu combinați aceste două ingrediente. Mai simplu este să combinați tipuri de amidon cu legume, sunt mai ușor de digeerat și nu veți întâmpina probleme.

Evitați să beți prea multă apă!

Băutul de apă în exces este dăunător pentru sănătate! Noi cu toții știm că apa este bună pentru sănătatea noastră, dar la fel ca orice altceva ar trebui să fie consumată cu moderatie. Dacă ați exagerat, acest lucru poate duce la balonări și la probleme digestive. Asta pentru că stomacul secretă acid clorhidric, iar atunci când mâncăm și bem apă în exces, apa diluează acest acid mai mult decât este necesar. De aceea, toți medicii și nutritioniștii recomandă să nu se bea apă cu cel puțin jumătate de oră înainte și după masă, conform elli.ro.

 

Mai multe articole despre:
sănătate mâncare apă masă