MENIU

Facebook, amenințarea supremă pentru Google

Facebook, amenințarea supremă pentru Google

Facebook se va lupta direct cu Google pentru supremația căutărilor pe internet, a anunțat fondatorul rețelei de socializare, Mark Zuckerberg. 

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, le-a spus analiștilor că rețeaua de socializare va încerca să detroneze Google în ceea ce privește căutările online, scrie Business Insider

Potrivit lui Mark Zuckerberg, Facebook are trei mari avantaje. În primul rând, deține un volum de date mai mare decât oricare alt motor de căutare. Pe urmă, echipa de la Facebook axată pe inteligență artificială lucrează la un algoritm care să furnizeze cele mai relevante răspunsuri cu ajutorul Graph Search. În cel de-al treilea rând, produsul final va deveni disponibil pe telefoanele mobile, astfel încât utilizatorii să ceară rețelei de socializare Facebook sfaturi și soluții pentru anumite probleme, folosindu-se de tehnologia de recunoaștere vocală. 

Singura problemă este că aceste eforturi vor lua aproximativ 10 ani, susține Mark Zuckerberg. 

Față de algoritmii de căutare Google, Graph Search este menit să găsească soluții la întrebări ale căror răspunsuri nu sunt exacte sau clare, precum "Care sunt restaurantele preferate ale prietenilor mei?".