MENIU

FACEBOOK acuzat de Fake-News! Ce conținut fals a promovat rețeaua de socializare

META FOTO: Facebook

Agențiile de publicitate de pe Facebook, au promovat afirmații false și înșelătoare despre schimbările climatice pe platformă, chiar când conferința COP26 începea la Glasgow, scrie Reuters.

La câteva zile după ce vicepreședintele Facebook , Nick Clegg, a prezentat pe blog eforturile companiei de a combate dezinformarea climatică, la începutul summitului de la Glasgow, rețeaua media conservatoare Newsmax a publicat un anunț pe Facebook care a numit încălzirea globală provocată de om ”o farsă."

Anunțul, care a avut mai multe versiuni, a strâns peste 200.000 de vizualizări. 

Într-o altă reclama, un grup de experti liberali din S.U.A, au difuzat un spot video despre modul în care ’’provocatorii moderni” au prezis greșit crizele climatice pentru decenii. Si aceasta reclama a fost considerata fake-news. 

Facebook, care și-a schimbat recent numele în Meta, nu are o politică specifică privind dezinformarea climatică în reclame sau postări. 

Google Alphabet a declarat luna trecută că nu va mai permite reclame care contrazic consensul științific privind schimbările climatice pe YouTube și celelalte servicii ale sale, deși va permite conținut care discută afirmații false.

În general, Facebook nu elimină dezinformările din postări decât dacă stabilește că acestea prezintă un prejudiciu iminent în lumea reală, așa cum a făcut-o pentru știrile false legate de COVID-19. 

Se spune că agenții de publicitate care postează în mod repetat informații false se pot confrunta cu restricții privind capacitatea lor de a face publicitate pe Facebook. 

Doar postările politice plătite sunt scutite de verificări.

Mai multe articole despre:
it gadget platforma retea socializare Facebook fakenews