MENIU

Fabuloasa poveste a urmașului unui supraviețuitor de pe Titanic. Ce a descoperit după o cercetare

Fabuloasa poveste a urmașului unui supraviețuitor de pe Titanic. Ce a descoperit după o cercetare

105 ani de la tragedia de pe Titanic. După 105 de ani de la scufundarea Titanicului, cea mai cumplită tragedie navală a secolului al XX-lea scoate în continuare la iveală povești dramatice.

Una dintre acestea este și povestea lui Jock Hume, care avea doar 21 de ani atunci când a devenit o victimă a celebrei nave de pasageri.

Violonist în orchestră, Jock moare ca un erou alături de colegii săi, cântând până în ultima clipă. Ce rămâne în urma lui este istoria tulburătoare a trei generații marcate de eveniment.

În urma unei investigații aprofundate despre istoria familei sale, nepotul lui Jock a descoperit ceva ce i-a schimbat viața radical.

Jock urma să devină tată pentru prima oară, deoarece soția sa, Mary Costin, îi purta în pântece copilul când s-a produs tragedia.

Se pare însă că bărbatul avea deja un fiu, făcut cu amanta sa din Jamaica, așa cum reiese din documentele care au fost recuperate de la bordul navei și pe care nepotul a avut șansa să le studieze.

Conform cercetărilor, Jock ar fi cunoscut-o pe Ethel în Kingston, Jamaica, când a plecat să cânte cu orchestra. Când a aflat că bunicul său mai avea o familie în Jamaica, bărbatul și-a căutat rudele, însă a descoperit că amanta, dar și fiul ei decedaseră.

Mai multe articole despre:
scufundat vapor Titanic