MENIU

"Extratereștrii sunt roboți IA care și-au distrus creatorii" - teoria unui astronom care a pus pe jar comunitatea științifică

Teoria unui astronom despre extratereștrii a pus pe jar comunitatea științifică

Martin Rees, o figură de marcă în domeniul studiilor astronomice și actualmente astronom regal al Marii Britanii, a exprimat recent o viziune provocatoare despre posibilele forme de viață extraterestră. Conform teoriei sale  ființele extraterestre care ar putea să ne viziteze în viitor nu ar fi organisme biologice, ci, mai curând, roboți avansați, rezultate dintr-o civilizație care, într-un paradox tragic, și-a distrus creatorii. 

Lordul Reese, cel mai important astronom regal din Marea Britanie, a declarat că extratereștrii care ne-ar putea vizita într-o zi sunt susceptibili de a fi roboți.

Numeroase filme de la Hollywood au prezentat posibilitatea ca roboții să devină conștienți de sine și să decidă să distrugă oamenii pentru a putea conduce lumea. Martin Rees, astronomul regal, a declarat la Cheltenham Science Festival că preluarea puterii de către roboți este o posibilitate. El a spus:

„Cred că dacă ar fi să detectăm ceva artificial, cred că nu ar fi o civilizație în carne și oase ca a noastră. Dacă ne imaginăm o cronologie pentru Pământul nostru, a fost nevoie de aproape patru miliarde de ani pentru ca viața simplă să evolueze într-o civilizație și am avut tehnologie pentru cel mult câteva mii de ani.

Este cu siguranță posibil ca peste câteva secole - 1.000 de ani - să fim înlocuiți de entități electronice. Iar acestea ar fi aproape imorale și ar putea continua pentru restul istoriei universului. Așadar, ar putea continua timp de câteva miliarde de ani."

Pepenele de iarnă, pepenele cu gust de vanilie și roșiile cu țepi pot fi cultivate acum în România. Soiuri demne de filmele SF, produse la Buzău