MENIU

Explozie de cazuri noi de COVID-19 în India. Autoritățile, din nou în alertă

Explozie de cazuri noi de COVID-19 în India. Autoritățile, din nou în alertă

Explozie de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în India, țară aflată în prezent pe cea de-a doua poziție la nivel mondial în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus. Numai în ultimele 24 de ore, țara a înregistrat 46.253 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, fapt ce determină autoritățile să fie din nou în alertă, relatează Reuters, preluat de Agepres. 

Datele oficiale publicate, astăzi, de Ministerul indian al Sănătăţii, confirmă că numărul cazurilor a început să crească din nou în anumite regiuni ale ţării, inclusiv în capitala New Delhi, informează Reuters.

Alături de New Delhi, statul Kerala, situat în sud-vestul Indiei, şi statul Bengalul de Vest, situat în estul ţării, au raportat creşteri ale cazurilor active în ultima lună.

Evoluția pandemiei COVID-19 a încetinit după o perioadă de vârf înregistrată în luna septembrie, iar autorităţile indiene au raportat mai puţin de 50.000 de infectări zilnice într-un interval de 10 zile consecutive.

Guvernul indian a avertizat că numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ar putea cunoaşte o creştere accentuată pe durata actualului sezon al sărbătorilor şi a cerut populaţiei să poarte măşti de protecție şi să respecte măsurile de distanţare socială. 

Mai multe articole despre:
india coronavirus india