MENIU

Explozia de la Dedeman Botoşani. Răniții internați la Spitalele Floreasca din Capitală și Sf. Spiridon, din Iași, se luptă pentru viața lor. Pronosticul medicilor este REZERVAT

Explozie Dedeman Botoșani/ Arhivă foto

Patru persoane sunt intubate, în stare gravă, răniții fiind internați la Spitalul Floreasca din Capitală și la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, în exploziei produse vineri la magazinul Dedeman de la Botoşani. 

În urma exploziei care a avut loc, vineri la magazinul Dedeman din Botoşani, au rezultat 15 victime, dintre care trei persoane sunt internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi, doi dintre ei fiind intubaţi, unul cu stare generală staţionară şi unul cu stare generală gravă, instabil. Pacientul internat în ATI evoluţie favorabilă. Mai sunt doi pacienţi intubaţi, starea acestora fiind gravă.

”Pacienţii internaţi în cursul zilei de 7.06.2024 în cadrul Centrului pentru Arşi - Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, singura structură sanitară de acest tip din ţară, cu arsuri prin flacără rezultate în urma unui accident colectiv - au traumatism prin explozie, pe o suprafaţă de 20-25%”,  au transmis, sâmbătă, reprezentanţii unităţii medicale din Capitală.

Ei precizează că prognosticul este rezervat.

Explozie Dedeman Botoșani. Mărturiile cutremurătoare ale unui supraviețuitor: M-am aplecat din instinct, alfel eram MORT

”Pacienţii beneficiază în cadrul Centrului pentru arşi de îngrijiri corespunzătoare conform protocoalelor existente”, menţionează reprezentanţii spitalului.

Situația răniților transportați la Iași: Pacienții au arsuri între 15 si 24% din suprafaţa corpului

Cei trei pacienţi internaţi la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, în urma exploziei de la Dedeman Botoşani, au suferit arsuri pe suprafeţe cuprinse între 15 şi 24%.

Pentru unul dintre pacienţi, estimarea iniţială era că ar fi avut arsuri pe 12 la sută din suprafaţa corpului, dar în urma evaluărilor de la spitalul ieşean s-a constatat că suprafaţă arsă este dublă.

Ei au fost supuşi în cursul nopţii trecute unor intervenţii chirurgicale, iar medicii susţin că aceste operaţiuni trebuie să se desfăşoare zilnic în cazul pacienţilor care su suferit arsuri.

”Cei trei au suferit arsuri de gradele 1, 2 şi 3. Au fost internaţi în Clinica de Chirurgie Plastică şi Arsuri. Sunt pacienţi de Terapie Intensivă. De la început doi dintre au fost intubaţi şi transferaţi în acest mod de la Botoşani la Iaşi. Cel de-al treilea a fost conştient şi stabil. Au nevoie toţi de anestezie generală. Nu sunt alte traumatisme. Sperăm ca evoluţia lor să fie una favorabilă”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

De asemenea, două persoane au fost internate, la cerere, în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani. Pacienţii au stare generala bună, iar evoluţia este favorabilă, mai arată sursa citată.
 
Opt oameni au fost externaţi, până acum, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani.

Cincisprezece persoane au fost rănite în urma exploziei produse vineri la un magazin Dedeman din Botoşani.

Potrivit datelor oficiale, în urma exploziei de la Botoşani, 3 victime au fost transportate la Iaşi (2 cu elicopterul Black Hawk şi una pe cale terestră), 2 victime au fost transportate la Bucureşti (cu avionul), 2 victime au rămas în UPU Botoşani pentru supraveghere, iar 8 pacienţi au fost externaţi.