MENIU

Explicațiile HALUCINANTE primite de tatăl unui recrut de pe crucișătorul "Moskva": Băiatul, dispărut ca urmare a unui "urgențe"

Crucișătorul Moscova/ Foto: Ukraine Weapons Tracker

Autoritățile de la Moscova încearcă în continuare să ascundă adevărul din spatele scufundării crucișătoruluio „Moskva”, nava-bază a operațiunilor rusești din Marea Neagră, care a fost lovită de armata ucraineană. Astfel, oamenii primesc înștiințări în care li se comunică faptul că nava considerată fanion al forțelor navale ruse nu a fost trimisă în apele teritoriale ale Ucrainei și nici nu a participat la „operațiunea specială”, așa cim bine știm că a denumit Putin invazia țării vecine. Nava de 12.500 de tone avea la bord un echipaj de peste 500 de membri. Deși informațiile legate de misiunea în care se afla acest crucișător sunt lacunare, potrivit unei ultimi versiuni, acesta s-ar fi îndreptat spre Odesa, pentru a captura orașul-port de la Marea Neagră.

 

🤦‍♂️Cruiser "Moskva" was not included in the territorial waters of Ukraine and did not participate in the "special operation". pic.twitter.com/VBEJEuStkc

— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) May 6, 2022

Halucinantele explicații vin chiar de la Parchetul militar al Federației Ruse, care i-a explicat astfel lui Dmitri Shkrebets, tatăl unuia dintre recruții care a servit pe crucișător, „pierderea” fiului său.

Potrivit Parchetului, băiatul a fost declarat „dispărut din unitatea militară” ca urmare a „unei urgențe care s-a soldat cu pierderea navei”.

În ciuda încercărilor repetate ale propagandei de la Kremlin de a minimiza importanța acestui subiect și de a ascunde informații vitale despre ceea ce s-a întâmplat, de fapt, cu echipajul de la bordul crucișătorului Moscova, subiectul a fost amplu dezbătut în media internaționale, care au oferit în mod constant informații legate de acesta.

Astfel am aflat că Anton Kuprin, comandantul crucișatorului „Moskva”, nava fanion a Flotei militare ruse din Marea Neagră, a murit în timpul exploziei și incendiului de la bordul navei care s-a scufundat ulterior. De numele său pare să fie legat ordinul pentru bombardarea Insulei Șerpilor în prima zi de război, respectiv pe 24 februarie, spun autoritățile ucrainene.

Se pare că 452 de persoane care se aflau pe crucișător au murit, dintr-un total de 510. Doar 58 de persoane au fost salvate.

Conform tuturor convențiilor internaționale, nava devine proprietatea țării în ale cărei ape s-a scufundat, iar nava amiral a flotei ruse se află la doar 50 de mile de coasta ucraineană, a scris mai apoi presa de la Kiev.