MENIU

Experimentul Harvard a eşuat. "Ioana Petrescu a stârnit hlizeala publicului"

<p>Ioana Petrescu</p>
Tortul 92

Ioana Petrescu (34 de ani) și-a încheiat mandatul controversat de ministru al Finanțelor după 10 luni, fiind remaniată duminică de premierul Victor Ponta. În urma comasării Finanţelor cu Bugetul, locul ministrei cu studii la Harvard va fi preluat de Darius Vâlcov.

Experimentul Harvard a eşuat, notează Reporter Virtual.ro. Petrescu a fost numită în septembrie în 2013 consilier al premierului Ponta pe probleme fiscale.

Fostul ministru deține un doctorat la Harvard și este profesoară de economie la Facultatea de Politici Publice de la Universitatea Maryland. Din postura de consilier a publicat o serie de editoriale în Ziarul Financiar. I se mai spunea și „ministrul usturoi". Mai multe...

„Cel mai interesant la doamna Petrescu, care venea cu un background educațional solid, remarcabil aproape, în tradiția politică românească, a fost faptul că ori de câte ori a încercat să comunice a făcut-o, după părerea mea, într-un mod lamentabil. A făcut-o într-un mod care nu a stârnit încrederea sau simpatia publicului ci, din contră, aproape hlizeala", a spus economistul Bogdan Glăvan, citat de Money.ro.

„Nu cred că a avut capacitatea, maturitatea pe care trebuie să o aibă un ministru, o persoană care își asumă o asemenea răspundere în stat", mai spune Bogdan Glăvan.

Una dintre realizările cu care ministrul Ioana Petrescu s-a lăudat pe pagina sa de Facebook este reducerea numărului de taxe şi impozite. "92 taxe taiate" a postat Ioana Petrescu în luna mai lângă fotografia de mai jos:

 

Mai multe articole despre:
Ioana Petrescu