MENIU

Expediţie în Alpi la vârsta de 5 ani

Ambiţie, perseverenţă şi curaj! Sunt cuvintele care descriu o excursie la peste 4 mii de metri altitudine în Munţii Alpi. Andru Teodorescu, un copil de şase ani, a depăşit un nou record mondial: în doar patru zile a escaladat împreună cu o echipă de profesonişti unul dintre cei mai înalte vârfuri din Italia.

În spatele fiecărui lucru măreţ stă un vis. Asta îşi pun în gând Andru şi tatăl lui Andrei atunci când vor să pornească într-o călătorie. În august, cei doi au ajuns la peste 4 mii de metri altitudine în Munţii Alpi din Italia, pe vârful Breithorn. În urma acestui traseu, copilul a devenit campion mondial la alergare montană la vârsta de cinci ani.

"Ne am consultat cu un ghid turistic, care ne a ajutat pe toată perioada călătoriei, un doctor homeopat, am analizat mai multe rute pentru a ajunge pe vârf, am studiat foarte mult despre altitudine şi punând în balaţă, ne am dat seama că putem să facem acest lucru împreună", spune Andrei Teodorescu, tatăl copilului.

Iar Andru nu vrea să se oprească aici. Intenţionează să urce până la 7 mii de metri altitudine.

Andru a împlinit de curând şase ani. Însă are în palmares numeroase premii câştigate la competiţii sportive de alergare, triathlon sau bicicletă. În plus, la numai patru ani a parcurs fără ajutor traseul Jepii Mici din Munţii Bucegi. Cu toate acestea, tatăl recunoaşte că la noi în ţară, astfel de expediţii sunt destul de rare.

In Occident, copiii sub cinci ani sunt încurajaţi să escaladeze vârfuri la altitudini care pot ajunge şi până la trei mii de metri.

Mai multe articole despre:
expediţie Andra munții Alpi