MENIU

Ce a povestit prietenul italianului bolnav de coronavirus

Informații exclusive despre italianul în vârstă de 71 de ani, care a trecut prin România și a fost confirmat cu coronavirus. Bărbatul este patronul unui restaurant din Rimini, o zonă intens populată de români. Poliția din Rimini îi caută acum pe toți cei care au mâncat în acel restaurant weekendul trecut pentru a-i testa de coronavirus. Informațiile vin de la un prieten al italianului, care a povestit în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, ce alte măsuri au luat autoritățile italiene. 

 

Italianul a organizat mai multe petreceri în România și a avut câteva întâlniri de afaceri, când a vizitat rudele soției.

Un italian din Rimini, care îl cunoaște pe patron, a povestit pentru Realitatea Plus că toți cei care au mâncat la restaurantul acestuia vor fi căutați cu ajutorul poliției și vor fi testați pentru coronavirus.

„Este patronul unui restaurant cel care a fost în România în perioada 18-22 februarie. A fost depistat pozitiv cu coronavirus și acum se află în spitalul din Rimini. Poliția îi caută pe oamenii care au mâncat weekendul acesta la restaurantul său. Încearcă să-i găsească și să-i testeze de coronavirus”, a povestit italianul.

Prietenul italianului infectat cu coronavirus a mai spus că acesta avea și alte probleme medicale. Autoritățile italiene le recomandă cetățenilor să evite deplasările la spital.

„Acum nu este recomandat să mergi direct la spital pentru testare. Trebuie să suni, iar apoi se deplasează la domiciliul celor suspecți de coronavirus o ambulanță cu personal medical. Medicii vor face testele pe loc. Nu vor ca oamenii bolnavi de coronavirus să meargă la spital și să îmbolnăvească personalul medical sau alți pacienți”, a mai spus prietenul celui care a fost depistat pozitiv cu coronavirusul. 

italianul a aterizat pe aeroportul din Craiova, apoi a închiriat o mașină și a plecat în județul Gorj. Aproape 50 de de persoane au intrat în contact direct cu cetățeanul italian, în Craiova. Este vorba despre 22 de pasageri la dus, 22 de pasageri la întoarcere, la care se adauga și personalul din avion.

„Urmează să fie contactate de DSP, să li se facă analizale și procedura de rigoare. Numai el poate să știe, poate să ne spună cu cine a luat legătura în Craiova. Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soția lui însă nu ne-a răspuns la telefon”, a declarat prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcărescu.

În plus au fost urmărite și imaginile de pe camerele de supraveghere din aeroport și din primăria Drăguțești.