MENIU

EXCEPȚII de la noile restricții care intră în vigoare duminică, în Capitală. Precizări de la Prefectură

Noi restricții în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis, sâmbătă, mai multe măsuri restrictive pentru Capitală. Restricțiile vizează circulația și activitatea operatorilor economici. Autoritățile au stabilit și o serie de excepții. 

Potrivit noilor restricții, magazinele și restaurantele se închid de la ora 18:00 în weekend și de la 21:00 în timpul săptămânii. De asemenea, circulația persoanelor va fi interzisă după ora 20:00 în weekend și după 22:00 în timpul săptămânii. 

Prefectura Capitalei a anunțat următoarele excepții: 

1. Reducerea programului de funcționare nu se aplică și în cazul cabinetelor medicale, inclusiv stomatologice.
2. Victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, precum și orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă.
3. Deplasarea este permisă către centrele de vaccinare. 
4. Este permisă scoaterea animalelor de companie în fața locuinței, dacă persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.

În București, rata de infectare a crescut, sâmbătă, la 6,88 cazuri la mia de locuitori. 

Citește și: ”Magazinele și restaurantele, închise de la ora 18.00 doar în weekend, în rest, de la ora 21.00 - Anunțul prefectului Alin Stoica despre restricțiile din Capitală”