MENIU

Încă o probă pentru obţinerea permisului auto

Încă o probă la examenul pentru permisul auto

Încă o probă pentru cei care îşi doresc permisul auto! Este vorba de o măsură prevăzută într-o nouă propunere legislativă.

Persoanele care vor încerca pe viitor să obțină permisul auto s-ar putea confrunta cu o nouă provocare: un curs de prim ajutor în trafic.

Măsura este prevăzută în propunerea legislativă pentru completarea art.23 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care a fost înregistrată recent la Senat. Proiectul legislativ va trebui să obțină votul parlamentarilor pentru a fi adoptat.

“În vederea obținerii permisului de conducere, candidații au obligația de a efectua, pe parcursul activităților de pregătire teoretică și practică, și promova un curs de prim ajutor în trafic”, scrie în propunerea aflată acum în dezbatere.

"Programa, modalităţile de organizare şi desfăşurare a cursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea şi testarea teoretică şi practică, baremul de promovare se stabilesc, se actualizează prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului administraţiei", se mai arată în lege.

Proiectul are nevoie de votul parlamentarilor pentru a intra în vigoare. Acesta se află în stadiul de dezbatere în cadrul Senatului. 

Mai multe articole despre:
permis auto examen permis auto permis şofer