MENIU

Evoluția noilor îmbolnăviri COVID în Israel devine îngrijorătoare

Varianta Delta se extinde

Israelul a înregistrat marţi peste 500 de îmbolnăviri cu noul coronavirus, un număr record al utimelor 3 luni și jumătate. Datele oficiale indică scăderea eficacităţii vaccinurilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor, dar sunt încă eficiente pentru evitarea cazurilor grave. 

Potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, eficacitatea vaccinurilor pentru a evita îmbolnăvirile a scăzut cu până la 64% din iunie, iar această evoluție este pusă pe seama variantei Delta, scrie Agerpres.ro.

Israelul a raportat marţi 501 noi cazuri, dintre care jumătate în rândul şcolarilor și are în total 2.901 de cazuri active; în prezent 33 de persoane sunt internate cu COVID-19.

Majoritatea noilor contagieri sunt legate de varianta Delta, care a fost detectată prima dată în India. Mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

Israelul a vaccinat peste 5,1 milioane de persoane din peste 9 milioane de locuitori, iar în prezent își concentrează eforturile spre adolescenți. În paralel, purtarea măştilor sanitare a fost reintrodusă în spaţiile interioare, iar intrarea străinilor cu vize turistice este în continuare interzisă încă de la începerea pandemiei în martie 2020.