MENIU

Eveniment major, urmărit de zeci de mii de oameni. Peste 2.000 de militari și 15 nave de război vor participa la festivități

Ziua Marinei - eveniment la care participă peste 2.000 de oameni. Foto/Inquam

Ziua Marinei Române va fi celebrată cu fast pe 15 august, iar pregătirile sunt în plină desfășurare. Evenimentul, care va începe la ora 10:00 cu ridicarea drapelului și intonarea imnului național, va include participarea a peste 2.000 de militari și 15 nave de război. Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu vor fi prezenți la ceremonii.

Colonelul Corneliu Pavel, locțiitor-șef al Direcției de informare și relații publice MApN, a declarat: „Peste 2.000 de marinari militari și 15 nave aproximativ vor prezenta publicului exercițiul naval demonstrativ.”

Spectatorii vor avea ocazia să asiste la exerciții navale care simulează respingerea atacurilor inamice. Evenimentul va fi marcat și la sol cu defilarea Gărzii de Onoare în acordurile Muzicii Militare a Forțelor Navale.

Pe faleza Cazinoului Constanța sunt așteptați peste 2.000 de oameni. „Ziua Marinei este o zi importantă, un eveniment frumos și un moment în care noi, civilii, ne întâlnim cu Marina noastră și vedem ce mai este nou”, a spus unul dintre turiști.

Comandorul Valentin-Marian Toma a menționat: „Ziua Marinei, ca în fiecare an, aduce elemente noi, precum prezența vânătorului de mine 270 și exercițiul de apuntare al elicopterului. De asemenea, și celelalte exerciții au fost mult îmbunătățite prin creșterea gradului de complexitate.”

Ceremonia se va încheia cu aprinderea Pavoazului electric la navele militare, retragerea cu torțe a marinarilor și un spectacol de artificii. Festivități similare vor avea loc în Constanța, Mangalia, Brăila, Galați, Tulcea și București.

Mai multe articole despre:
15 august ziua marinei ziua marinei constanta