MENIU

Evaluarea miniștrilor cabinetului Ciucă - Iohannis: "Am o părere despre fiecare ministru". Când se pune problema unor REMANIERI

Cabineul Ciucă / Inquam Photos / Octav Ganea

"Evaluarea miniștrilor nu o voi face eu chiar daca am opinii persoanle despre fiecare ministru", a afirmat, astăzi, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat, de asemenea, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, că nu a avut o discuție cu premierul Nicolae Ciucă despre eventuale remanieri în Guvern.

”Evaluarea miniștrilor nu o voi face eu, chiar dacă opinii despre fiecare ministru. Această evaluare o voi spune primului ministru, dacă mă va întreba. Nu mi-a cerut părerea, deocamdată.

Atunci când am încurajat formarea acestei coaliții, mulți au zis că fac o greșeală. Rezultatul este un Guvern stabil și cel mai perfomant din ultimii mulți, mulți ani. Gândiți-vă cum ar fi arătat România cu un Guvern subțire, cu o majoritate fragilă, în timp ce avem război la graniță, avem mari provocări economice.

Nu sunt adeptul acestor evaluări o dată la 6 luni, nu putem sta acum să facem o discuție care ministru este mai bun, care este mai puțin bun. Dacă premierul consideră că unul sau altul dintre miniștri nu performează, atunci are instrumente constituționale pentru a remania un ministru”, a declarat Iohannis.