MENIU

Eurovision 2018 România, Semifinala 2. Veștile nu sunt bune pentru România

Eurovision 2018 Romania semifinala 2: The Humas

Eurovision 2018 Romania, Semifinala 2. The Humans au urcat joi pe scenă, cu ochii spre finală. Un moment pentru a rememora prezența României la Eurovision. 

Eurovision 2018 Romania, Semifinala 2. Casele de pariuri nu ne dau drept favoriti pentru a ne putea califica in finala de sambata.

The Humans, reprezentanta Romaniei a intrat pe scena si a avut o interpretare impecabila. Punerea in scena este si ea una spectaculoasa, dar simpla. Piesa vorbeste despre mastile pe care oamenii din ziua de azi le poarta si modul in care ne ascundem in spatele acestor masti.

Dramatismul de pe scena atinge cote maxime, sa speram ca si publicul va fi impresionant si ca mesajul piesei va ajunge la sufletele tuturor celor din Europa. Bafta, Romania! Avem sperante pentru un loc in marea finala de sambata.

Joi seară, The Humans, reprezentanții României la Eurovision, urcă pe scenă în semifinala 2 a concursului, sperând să se califice în Marea Finală. Semifinala 2 a Eurovision poate fi urmărită în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Ce au declarat reprezentanții României la Eurovision 2018? „Am primit reacții extraordinare după repetiții și numeroase mesaje de încurajare din partea românilor de pretutindeni. Ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns în sufletele lor și ale celorlalți fani Eurovision, emoțiile lor ne-au încărcat cu energie pozitivă și optimism înainte de seara cea mare. Suntem pregătiți 110% și vom da totul pentru România pe scenă”, spun reprezentanții noștri înainte de semifinală.

„Este o competiție strânsă, cu mulți artiști valoroși, iar voturile românilor din străinătate vor face diferența pentru a merge mai departe, în Marea Finală”, au subliniat artiștii, potrivit Roton Music.

Eurovision 2018 Romania, Semifinala 2: cu cine se bat The Humans

The Humans intră în concurs pe poziţia a doua, alături de Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia și Ucraina. 

În această seară, fanii din 18 țări repartizate în a doua semifinală, plus cei din Italia, Franța și Germania, vor decide, alături de juriu, cine merge în Marea Finală.

Eurovision 2018 Romania, Semifinala 2. Românii stabiliți în străinătate pot vota piesa ''Goodbye'', de până la 20 de ori, de pe același număr de telefon, sau de pe site-ul oficial al concursului https://eurovision.tv/app. 

Eurovision 2018 Romania. Din păcate, vești proaste pentru The Humans înainte de semifinala 2 

Eurovision 2018 Romania, Semifinala 2: cel mai negru moment la Eurovision

Țara noastră a participat la Eurovision de 18 ori și cea mai bună performanță a fost locul 3, ocupat în două rânduri, de Luminița Anghle & Sistem în 2005 și de Paula Seling & Ovidiu Cernăuțeanu în 2010.

De fapt trebuie notat că începând cu introducerea semifinalelor, lucru care s-a întâmplat în anul 2004, România nu a mai ratat calificarea în marea finală.

Au existat însă și două momente negre în istoria relației României cu concursul Eurovision.

Eurovision 2018 Romania, Semifinala 2. Primul moment a venit chiar la debut, în 1993.

România a ales-o pe cunoscuta interpretă Dida Drăgan și mulți români, convinși de calitățile artistei, așteptau un rezultat foarte bun la Eurovision.

A fost un adevărat șoc însă. Dida Drăgan nu s-a calificat în cadrul unei runde de precalificare. De fapt a ieșit pe locul șapte din șapte participanți.

Eurovision 2018 Romania. Un român, în topul celor mai tari 10 reprezentații la Eurovision 

Eurovision 2018 Romania, Semifinala 2: nu ai bani, stai deoparte

Un alt moment negru pentru România a avut loc în 2016. Ovidiu anton, cu piesa sa Moment of Silence câștigase competiția din România și avea mari așteptări de la prezența sa la Eurovision când, cu două săptămâni înainte, a primit o veste neplăcută.

Datoriile Televiziunii Române către EBU, organizatoarea evenimentului, au fost de vină.

Concret, România a fost descalificată și a trebuit să aștepte un an, până când și-a plătit datoriile și a putut reintra în competiție.

Mai multe articole despre:
eurovision 2018 romania the humans semifinala 2