MENIU

Eurovision 2018 finala. Cine câștigă. Anunț surprinzător - LIVE

Eurovision 2018 finala
Eleni Foureira
Eurovision 2018 finala: iată gazdele

Eurovision 2018 finala. Cipru a devenit prima favorită la câștigarea ediției Eurovision de anul acesta, dar Israelul e aproape.

Eurovision 2018 finala. Realitatea.net va prezenta în această seară finala Eurovision 2018, melodie cu melodie, vot cu vot

A începutul votul în Eurovision 2018 finala

00.07 - Ultima piesă a fost cea a Italiei. Ermal Meta e Fabrizio Moro au cântat împotriva războiului.

00.03 - După Irlanda și Olanda, a venit rândul Ciprului, cu deja faimoasa Eleni Foureria, care a cântat melodia Fuego și speră să câștige Eurovision 2018 finala.

23.53 - Netta, din Israel, își confirmă statutul de favorită. Melodia Toy este și veselă, și ritmată, dar și memorabilă. Poate un pic prea amuzantă. Este despre acceptare: ”Look at me, I'm a beautiful creature”. Sala aplaudă îndelung.

23.49 - Dacă Suedia nu a impresionat foarte mult, prin Benjamin Ingrosso, Ungaria a făcut eforturi să facă mult zgomot. Viszlát Nyár!, trupă de metal, ce-i drept mai adaptat pentru Eurovision 2018 finala, a folosit cele mai multe efecte pirotehnice.

23.40 - În costume colorate, cu o melodie în engleză, cu un ritm vag inspirat de muzica populară moldovenească, DoReDoS, frații de peste Prut, au făcut un super show. Le urăm succes!

23.36 - Trupa Equinoix, formată special pentru Eurovision 2018 finala, a cântat pentru Bulgaria. Vecinii de la sud de Dunăre se află printre favoriți.

23.31 - Saara Aalto a cântat pentru Finlanda, alături de dansatorii ei.

23.25 - După vikingii din Danemarca, care au cântat un soi de imn al țării, a venit rândul Australiei, pe care unii o dau drept favorită a concursului. Greu de crezut. Jessica Mauboy, cu We Got Love, a adunat totuși multe aplauze.

23.15 - Mikolas Josef, din Cehia, a cântat o piesă plină de energie, Lie To Me. Este și el unul dintre favoriți la Eurovision 2018 finala.

23.12 - Madame Monsieur a cântat pentru Franța o piesă inspirată de recentul val de migrație din Mediterana. Mercy este una dintre favorite.

23.08 - Sanja Ilić & Balkanika au cântat pentru Serbia o melodie interesantă, dar nu tocmai memorabilă. Michael Schulte, reprezentantul Germaniei a obținut multe aplauze cu piesa You Let Me Walk Alone. Eugent Bushpepa, al 12-lea participant, a cântat pentru Albania o piesă plină de energie.

22.54 - SuRie cântă o piesă care nu este cotată cu prea multe șanse de victorie. Totuși, reprezentanta Marii Britanii primește multe aplauze. 

22.47 - Cláudia Pascoal, reprezentanta Portugaliei, a cântat frumos o piesă excelentă, O Jardim. Ea are o responsabilitate grea pe umeri fiind reprezentanta țării gazdă la Eurovision 2018 finala.

22.43 - Alexander Rybak, unul dintre favoriți, a cântat pentru Norvegia.

22.40 - Cesár Sampson din Austria nu ne-a impresionat. Elina Nechayeva, din Estonia, a oferit însă un adevărat spectacol și își confirmă statutul de favorită.

22.30 - Ieva Zasimauskaitė din Lituania a avut o melodie foarte frumoasă - When We’re Old.

22.24 - Spania impresionează. Dacă Ucraina a trecut mai degrabă neobservată, cuplul Amaia y Alfred a stârnit multă emoție în sală cu piesa Tu Canción.

22.20 - Prima țară intrată în scenă este Ucraina. MELOVIN a cântat Under The Ladder.

22.15 - Iată gazele evenimentului din Lisabona: Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah și Catarina Furtado.

22.00 - Eurovision 2018 finala a început. Mai întâi, o piesă cântată de Ana Moura și Mariza, două dintre cele mai mari nume ale muzicii Fado, specifică țării gazdă, Portugalia. 

21.30 - Mai este doar jumătate de oră până la Marea Finală și toată lumea face pariuri pe tema câștigătorului. Din păcate, reprezentanții României nu se află azi decât în sală, urmărind spectacolul. 

Eurovision 2018 finala. Ciprul este primul favorit la câștigarea Marei Finale Eurovision 2018, casele de pariuri oferind cota 11-10 pentru victorie.

Cipru este reprezentat anul acesta de Eleni Foureira, cu piesa Fuego. 

Finala de pe Altice Arena va fi transmisă în România de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, de la ora 22:00.

Eurovision 2018 finala: Salt spectaculos pentru Cipru

Sigur, cotele oferite de casele de pariuri nu aduc siguranță 100%. E totuși interesantă evoluția Ciprului. ”Acum 10 zile, avea o cotă de 100/1, dar între timp, se pare că jucătorii au căpătat încredere în șansele lui Eleni Foureira, așa că au partia masiv pe ea”, a explicat pentru presa britanică reprezentanta unei case de pariuri înainte de Eurovision 2018 finala.

Eurovision 2018 finala. Tabloidul britanic Express.co.uk, atribuie o parte din popularitatea Ciprului la Eurovision 2018 cântăreței Eleni Foureira.

”După ce a încântat spectatorii cu reprezentația sa, Eleni este acum favorită la câștigarea competiției. șiu daăc ne uităm pe contul ei de Instagram, nu ne mirăm că artista a devenit un hit instantaneu. Starleta pop postează frecvent imagini pentru cei 496.000 de fani. Într-una dintre poze, ea apare topless”, scrie tabloidul, înainte de Eurovision 2018 finala.

Eurovision 2018 finala: Israelul, celălalt mare favorit

Pe locul doi, potrivit acelorași case de pariuri se află Israelul, reprezentat de Netta. Piesa Nettei este de multe zile considerată drept mare favorită a Eurovision 2018 finala.

Posibil și pentru că Israelul este în prezent într-o mare ofensivă de imagine, găzduind, printre altele, debutul Turului Italiei, un evenimentn fără precedent pentru marea competiție ciclistă, care nu a mai plecat niciodată din afara Europei.

Israelul are o cotă de 3/1 înainte de Eurovision 2018 finala

Scandal uriaș după semifinala Eurovision! A pierdut dreptul de a transmite EUROVISION 2018 

Pe locul trei se află Franța, reprezentată de Madame Monsieur cu piesa Mercy. Cota Franței este de 12/1.

Pe ultimele locuri potrivit caselor de pariuri se află Serbia, cu o cotă de 300/1, Albania, cu o cotă de 250/1 și Portugalia, țara gazdă, cu o cotă de 200/1. 

Eurovision 2018 finala: Eșecul României

Pentru România, drumul la Eurovision 2018 s--a terminat în semifinala de joi! Trupa “The Humans” nu s-a calificat în finala Eurovision 2018 de la Lisabona.

Este pentru prima dată, din 2004, de când au fost introduse semifinalele, când România nu se află în marea finală. Țara noastră nu a fost în finală nici în 2016, însă atunci a fost descalficată de organizatorii concursului din cauza datoriilor pe care le avea TVR.

Eurovision 2018 finala. Finaliștii Eurovision 2018 au fost deciși de fanii și juriile de specialitate din cele 18 țări din a doua semifinală. Atât votul publicului, cât și al specialiștilor a contat în proporție de 50%.

Mai multe articole despre:
Eurovision EUROVISION 2018 finala