MENIU

Eurovision 2017 - LIVE - Care sunt piesele favorite. Romania, sanse mari de clasare in primele 5

Eurovision 2017 - Portugalia a castigat Eurovision 2017, insa si Romania a reusit o clasare foarte onoranta: locul 7. O alta surpriza majora a Eurovision 2017 a fost Moldova care a reusit sa obtina locul 3.

Eurovision 2017 - Romania a reusit clasarea pe locul 7 in acest an in finala de la Kiev a Eurovision. Desi a primit foarte putine puncte de la juriile de specialitate din fiecare tara, Romania a reusit sa obtina un punctaj impresionant la votingul telespectatorilor, reusind un salt de peste 10 pozitii in clasament. Astfel, Alex si Ilinca au reusit sa obtina locul 7. 

O alta surpriza majora a Eurovision 2017 a fost trupa care a reprezentat Republica Moldova. Ei au reusit de asemenea un punctaj foarte bun la votul telespectatorilor, terminand pe locul 3.

Marele castigator a fost reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, care a interpretat o piesa compusa chiar de sora lui. Solistul are mari probleme de sanatate si are nevoie de o inima noua, iar piesa sa a fost chiar despre o inima care poate sa iubeasca cat pentru doua. Publicul se pare ca a fost atins de mesajul lacrimogen al melodiei dar si de interpretarea emotionanta a solistului.

Iata clasamentul final al Eurovision 2017:

Eurovision 2017 - Cand intra Romania in competitie

Pe parcursul zilei de astazi, organizatorii Eurovision 2017 au decis si intrarea in competitie a tarilor participante, iar Romania va avea numarul 20 din 26. Este un lucru bun dupa parerea multor specialisti, deoarece piesa va fi interpretata in ultima treime a competitie, avand sanse mai mari sa fie retinuta de publicul care va vota. In plus, vestile bune continua sa vina de la Eurovision 2017 pentru Romania, in cadrul unui studiu online, avem cel mai bun duet prezent la Kiev in acest moment. Ba mai mult, chiar si casele de pariuri au scazut cota pentru castigarea Romaniei la Eurovision 2017, acest lucru insemnand ca sansele noastre, in ochii pariorilor, au crescu. In acest moment suntem cotati cu a 5-a sansa la castigare.

Eurovision 2017 - Cine sunt favoritele din acest an

Principala lupta pentru castigarea Eurovision 2017 pare a se da in acest an intre Italia si Portugalia care sunt principalele favorite in ochii caselor de pariuri. In al doiea rand sunt reprezentantii Bulgariei, Belgiei si chiar si ai Romaniei care spera la o pozitionare cat mai sus in clasament, daca nu cumva chiar la castigare. 

Daca despre piesa Bulgariei stim ca este foarte apreciata, la fel si cea a Belgiei, ele confrutandu-se cu votul publicului in semifinale, surprize am putea sa avem din partea Italiei si Portugaliei care au fost calificate direct in finala, fiind din tari care contribuie direct la bugetul organizarii Eurovision 2017. In fiecare an, asteptarile fata de aceste tari sunt mai mari decat votul dovedit ulterior in competitie, asa ca sansele ca Romania sa fie undeva cat mai sus, poate chiar sa atace podiumul, sunt foarte mari.

Eurovision 2017 - Ordinea tuturor tarilor in finala

Va spuneam mai devreme ca pe parcursul zilei de astazi, organizatorii Eurovision 2017 au stabilit ordinea intrarii in concurs pentru toate tarile. Iata situatia completa:

1. Israel
2. Polonia

3. Belarus

4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
11. Portugalia
12. Azerbaidjan
13. Croatia
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. Marea Britanie
19. Cipru
20. Romania
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. Franta

Eurovision 2017 - Care au fost cele mai bune reprezentatii ale Romaniei de-a lungul timpului

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Cea mai slaba clasare la Eurovision a avut loc pentru Romania in anul 1998, locul 22 din 26 de tari participante.

 

 

Mai multe articole despre:
România Eurovision Alex Ilinca Eurovision 2017