MENIU

Euronews:Românii de la ţară nu cred în proteste anticorupţie.Reportaj în cea mai coruptă ţară din UE

Într-un sătuc sărac din sudul țării Euronews a găsit puțin sprijin pentru protestele anti-corupție și multă toleranță față de guvernanți.

Jurnaliștii străini au vizitat satul Singureni din Giurgiu într-o frumoasă duminică de toamnă, surprinzând atmosfera bucolică în toate nuanțele ei. Ecourile protestelor de la începutul lunii noiembrie, desfășurate în Bucureștiul aflat la doar 40 de km, se aud foarte slab în localitatea ce pare încremenită într-o altă mentalitate, estimează Euronews.

Florica Trandafir, 67 ani, a fost la biserică să se roage pentru sănătate, așa cum face în fiecare duminică, dar de politică zice că nu știe multe. A votat cu PSD-ul, așa cum peste 89% dintre săteni au făcut, stabilind un record național pentru partidul lui Liviu Dragnea, scrie b1.ro.

La începutul anului în România au avut loc cele mai ample proteste de la Revoluția din 1989 încoace, manifestanții clamând corupția din sistem. Recent, anunțul privind modificarea legilor justiției a stârnit din nou revolta maselor, scrie prestigioasa publicație străină.

Romania este încă cea mai coruptă țara din Europa, în ciuda eforturilor anticorupție făcute în ultimii ani, se precizează în materialul citat.