MENIU

Eugen Tomac, dezamăgit de Orban: „Tăriceanu, Ponta și Hunor și-au impus voința”

Eugen Tomac, președintele PMP, a ieșit nemulțumit marți de la negocierile cu PNL și a declarat că Ludovic Orban și-a schimbat poziția față de săptămâna trecută și vrea guvern monocolor. Adică PMP nu va participa la guvernare așa cum fusese de acord PNL, potrivit lui Tomac. Și critică slăbiciunea lui Orban, care ar fi cedat în fața lui Tăriceanu, Ponta și Hunor.


Tomac a spus că  săptămâna trecută, PMP a avut promsiunea că va face parte din viitorul Executiv.

„Pentru noi era important să dăm o resetare relației cu Republica Moldova. Ne-a informat că nu se mai formează un minister în acest sens”, a spus liderul PMP.

Tomac a mai spus că PMP va convoca Colegiul director pentru a decide care este poziția partidului. El a mai comentat că ”nu este nicio problemă” și că, din câte a înțeles, UDMR și ALDE au condiționat sprijinul pentru Cabinetul Orban de eliminarea PMP dintr-o formulă guvernamentală.

„Tariceanu Hunor si Ponta au decis in numele premierului desemnat ca PMP sa nu participe la această guvernare. Simt că Tăriceanu, Ponta și Hunor și-au impus voința. Eu voi consulta partidul și apoi vom anunța cum votăm”, a avertizat Tomac.

De asemenea, Tomac a fost nemulțumit și de faptul că Orban nu este dispus să dea OUG pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

 

Mai multe articole despre:
PMP tomac