MENIU

Eugen Teodorovici scoate din nou "amnistia fiscală" drept cadou de Paşte

Eugen Teodorovici, un nou atac la Realitatea TV

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, revine din nou cu „amnistia fiscală” şi promite că  Guvernul vrea să o adopte în luna aprilie . Proiectul a fost vehiculat încă de la venirea în minister a lui Teodorovici, din vara lui 2018 şi a suferit tot soiul de modificări, cel puţin la nivel de declaraţii. 

„Vine amnistia fiscală. În curând. Cei care ne urmăresc să nu creadă că pot să nu plătească la stat că vor scăpa. Va fi pentru companii. Această propunere va fi foarte bine primita de mediul de afaceri. În aprilie vrem să o aprobăm în Guvern (...) nu vor fi luate decizii fără consultarea cu mediul de afaceri”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi seară la postul public de televiziune.

Proiectul este pregătit încă de anul trecut în Guvern, însă a suferit mai multe modificări. Iniţial, ideea era ca de amnistia fiscală să beneficieze companiile de stat şi private care n-au intrat în insolvenţă şi cărora ar urma să le fie eşalonate datoriile, fără dobânzi sau penalităţi.

În octombrie anul trecut, Eugen Teodorovici sugera că şi persoanele fizice ar putea profita de amnistia fiscală, legat de o parte din dobânzile datorate de contribuabilii persoane fizice pentru întârzierile la plată, însă până la limita la care statul se împrumută din piaţă.

Teodorovici, despre amnistia fiscală: Va fi gata curând

Mai multe articole despre:
Eugen Teodorovici amnistia fiscala