MENIU

Eugen Pârvulescu, în pericol. Ministrul Justiției a trimis Senatului cererea de ridicare a imunității

Eugen Pârvulescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influenţă. Foto/Inquam/Octav Ganea

Alina Gorghiu, a transmis marţi Senatului cererea de ridicare a imunității parlamentare a senatorului Eugen Pîrvulescu. Senatorul este cercetat de DNA sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influenţă.

Ministrul justiţiei a adresat preşedintelui Senatului în cursul zilei de marţi, 15 octombrie 2024, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare privind pe domnul Eugen PÎRVULESCU, în calitate de senator, pentru faptele care fac obiectul unui dosar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, anunţă ministerul.

Cererea a fost transmisă în temeiul art. 72 din Constituţia României precum şi a art. 23, alin. (1) şi art. 24, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, se arată în comunicat.

Senatorul Eugen Pîrvulescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influenţă, alături de fostul director general al OSIM, Marian-Cătălin Burcescu, şi de alte două persoane. Una dintre acestea, instigată de Pîrvulescu şi cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, i-a cerut unui martor din dosar 60.000 de euro, pretinzând că poate interveni pentru urgentarea procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS pentru acesta.

Eugen Pîrvulescu, senator de Teleorman, a fost ridicat, vineri dimineaţă, şi adus la la DNA, declarând la sosire că nu ştie ce acuzaţii i se aduc. 

Recent, el a anunţat că pleacă din PNL, partid pe listele căruia a candidat şi a fost ales la alegerile din 2020, şi că se alătură echipei lui Mircea Geoană.

Pîrvulescu a fost trimis în judecată de DNA în ianuarie 2022 după ce şi-ar fi folosit influenţa pe lângă membrii unor comisii de concurs de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman, cărora le-ar fi cerut să îi dea subiectele pentru concursuri organizate pentru posturi de asistent medical şi şofer. El le-ar fi solicitat să îi favorizeze la proba practică pe candidaţii indicaţi de el pentru a obţine aceste posturi.