MENIU

Eterna problemă a Guvernelor PSD. Nimeni n-a rezolvat-o

La noi, ca la nimeni! Ministerul pentru Mediul de Afaceri, despre care mulți români habar n-au cu ce se ocupă, are numai puțin de 9 consilieri de presă. Asta în timp ce la Ministerul Justiției nu există nici măcar birou de presă, iar comunicarea o face o singură persoană. Realitatea TV a obținut în exclusivitate numărul comunicatorilor din Guvern.

Ministerul Justiției este unul dintre cele care gestionează cel mai greu relația cu mass-media. Un singur om se ocupă de asta, iar biroul de presă a fost desființat. Atunci când a preluat portofoliul, Tudorel Toader a promis că acesta va fi reînființat, dar asta nu s-a întâmplat.

La Ministerul Agriculturii, în plin scandal al pestei porcine, lucrează doar doi comunicatori.

Ministerele Muncii și Mediului au câte trei angajați în direcțiile de comunicare.

În schimb, ministere absente de pe agenda publică abundă de consilieri. Un exemplu concret este Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Are numai puțin de nouă angajați la biroul de presă.

La Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice, în direcția de comunicare activează opt comunicatori, în timp ce în același birou, dar la Ministerul Culturii, lucrează cinci oameni.

În total, în birourile de presă din 22 de ministere, de la care Realitatea TV a primit datele, lucrează 88 de angajați. Ei nu gestionează doar relația cu presa, ci fac monitorizări și întocmesc strategiile de comunicare. Niciun minister NU a precizat însă ce lefuri primesc aceștia și NICI în ce condiții au fost angajați. 

 

MINISTERE IMPORTANTE, COMUNICATORI PUȚINI

Ministerul Justiției - fără birou de presă

Ministerul Agriculturii -2 comunicatori

Ministerul Muncii -3 comunicatori

Ministerul Mediului -3 comunicatori

 

MINISTERE CU MULȚI OFIȚERI DE PRESĂ

Ministerul Culturii -5 comunicatori

Ministerul pentru Mediul de Afaceri - 9 comunicatori

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - 8 comunicatori

Mai multe articole despre:
PSD comunicare Guvern PSD