MENIU

Este una dintre cele mai ieftine legume. Iată ce beneficii aduce sănătăţii

fasole verde

Fasolea verde este una dintre cele mai ieftine şi des întâlnite legume. Este originară din continentul american, fiind adusă de către spanioli în secolul al XVI-lea în Europa, şi oferă numeroase beneficii organismului.

Fasolea verde, o legumă benefică pentru organism:

- Antioxidanţii sunt compuşi care luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi şi previn dezvoltarea tumorilor canceroase, iar fasolea verde conţine un amestec sănătos de antioxidanţi, precum quercitină, kaempferol, luteină şi betacaroten

- Ne menţine ochii sănătoşi, deoarece are în compoziţie cantităţi impresionante de vitamina A (în 1000gr de produs găsim 23% din necesarul zilnic) şi carotenoizi.

- Este o sursă excelentă de acid folic, compus esenţial femeilor însărcinate şi copiilor. Acidul folic împreună cu vitamina B12 joacă un rol important în divizia celulară şi poate stimula creşterea părului.

- Fasolea verde este un aliment esenţial celor aflati la dietă sau într-o cură de detoxifiere. Având puţine calorii (doar 31 kcal per 100gr) şi un conţinut relevant de fibre alimentare (3,4gr în 100gr de fasole), leguma este un aliment optim pentru pierderea în greutate şi pentru o digestie bună.