MENIU

Este un tonic excelent pentru organism. Planta ideală în situațiile de extenuare fizică și dureri de oase

Este un tonic excelent pentru organism. Planta ideală în situațiile de extenuare fizică. Este vorba despre urzica. Această plantă este un tonic excelent pentru organism.

Urzica, tonic excelent pentru organism

Din păcate, aceasta nu este considerată o plantă importantă și nici nu este cultivată pe suprafețe mari, de asemenea, nu i se acordă o îngrijire specială. Cu toate acestea, urzica este o plantă foarte bogată în vitamine și aduce numeroase beneficii sănătății. Deși, nu se cultivă pe suprafețe mari, poate fi găsită în această perioadă în piețele de legume.

În antichitate, grecii și romanii cultivau această plantă pe suprafețe întinse, era foarte apreciată de către aceste popoare, care o foloseau atât în alimentație, cât și ca tratament, dar și la fabricarea îmbrăcămintei.

În popor, încă din cele mai vechi timpuri, este cunoscută așa zisa practică de urzicare, care consta în biciuirea încheieturilor artritice, cu mănunchiuri de urzici. Bătrânii spuneau că această practică ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și la vindecarea artritei. Practica provine încă din perioada romană, iar în mediul rural și astăzi este cunoscut faptul că înțepăturile de urzici, chiar dacă sunt neplăcute, provocând iritație și  usturime, fac foarte bine pentru sănătate.

Ce afecțiuni ascunde pulsul mărit. Cât de periculos este și cum îl poți scădea repede

O plantă bogată în vitamine

Urzica este bogată în minerale, vitamine și în special în fier și calciu. Este recomandată de fitoterapeuți în cazul anemicilor și este excelentă pentru durerile de oase și încheieturi. Ei spun că urzica este un tonic excelent pentru organism, datorită multiplelor beneficii pe care le aduce acestuia.

Este, de asemenea, un leac ideal împotriva alergiilor și rinitelor. Are efecte pozitive asupra ficatului. Astfel, fitoterapeuții o recomandă în cazul problemelor la ficat, fiind un tonic excelent pentru acesta. Dar și pentru aparatul reproducător. Tot ei recomandă și semințele de urzici în cazul problemelor la prostată.

De asemenea, urzica este un tonic excelent pentru organism, recomandându-se și în situațiile de extenuare fizică, deoarece ajută redând organismului un tonus mai bun.

Ce e interzis sa mananci dimineata, pe stomacul gol. Poți dezvolta ulcer

Urzicile pot fi consumate sub diverse forme atât sub formă de infuzie, cât și preparate. Cel mai simplu mod de preparare, pe care ni-l recomandă Rosemary Gladstar, fitoterapeut renumit și autoarea mai multor cărți de specialitate, este prin înăbușirea frunzelor cât mai fragede. Apoi după ce acestea au fost bine fierte se strecoară și se stropesc cu ulei de măsline și zeamă de lămâie și se servesc cu brânză feta sfărâmată pe deasupra.

Bineînțeles, metodele de preparare sunt diverse, în funcție de zonă, însă cert este că ar fi păcat să ratați acest complex de vitamine necesar organismului, mai ales în sezonul de primăvară.

Ceai pe bază de urzică, pentru tratarea durerilor de oase, recomandat de unul dintre cei mai renumiți fitoterapeuți internaționali, Rosemary Gladstar.

Citeste continuarea pe: Almanah Online

Mai multe articole despre:
plante sanatate urzica tonic terapii