MENIU

Este alertă de viitură în zonele afectate de inundații! Prognoza ANM: cât de mult va mai ploua în orele următoare

Este alertă de viitură în zonele afectate de inundații! Prognoza ANM: cât de mult va mai ploua în orele următoare

Este alertă de viitură în zonele afectate de puhoaie. Hidrologii au emis o nouă avertizare de cod roșu ce va intra în vigoare în această seară, de la ora 16.00. Sunt vizate județele, Galați, Vaslui și Iași. Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat, la Realitatea PLUS, cât de mult va mai ploua în orele următoare.

„Administrația Natională de Meteorologie a actualizat în această dimineață alertele meteorologice și aș începe cu mesajul 2 de interes pentru zona afectată din Estul României, acolo unde vorbim de o avertisare meteorologică de Cod Galben, ce va intra în ligoare la ora 16, până mâine dimineață la 10, vizează nordul și estul Moldovei, practic, și nordul Dobrogei, acolo unde în continuare cantitățile de precipitați, înncepând această după amiază, până spre miezul nopții,se situeze între 20-25 litri pe metru pătrat, izolat peste 40 de litri pe metru pătrat.

Vorbim, de asemenea, și de un cod portocaliu, pentru Delta Dunării, va ploa torențial, cantitățile de apă putând despăși și 40-60 litri pe metru pătrat, și un alt cod galben, ce vizează de această dată vestul României, mai precis Brăunat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, și local zona de muntea Olteniei, pentru că și aici, pe parcursul nopții, din această după amiază, precipitațiile vor continua, și vorbim de cantități de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat peste 40 de litri pe metru pătrat. Și de altfel, și din această dimineață, până mâine, până la ora 16, de la ora 10 până la ora 16, județele din Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, localul zona de munte a Olteniei și, de această dată, se vor afla sub incidența unei avertizări de cost galben. Continuă precipitațiile prin acumulare de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat de peste 30-40 de litri pe metru pătrat”, a spus Elena Mateescu, duminică.

Moldova NU scapă, momentan, de puhoaie. Cod ROȘU de inundații în Galați și Vaslui. Cod GALBEN și în Timiș, Arad și Caraș Severin

 

 

Mai multe articole despre:
inundatii galati anm vreme