MENIU

ESCROCUL cu o mie de fețe a fost condamnat definitiv! Românul s-a dat drept procuror, avocat sau jurnalist

Escrocul cu o mie de fete FOTO: Poliția Română

Dorohoianul Sorin Alin Verincianu, supranumit și ‘’escrocul cu o mie de fețe’’ a fost condamnat definitiv pentru ultima șarlatanie în care s-a dat procuror DIICOT, informeaza Poliția Română. 

Acuzat de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale, el s-a ales cu o pedeapsă totală de cinci ani și șapte luni de închisoare, la care se adaugă alte 156 de zile de detenție, acestea din urmă reprezentând resturi de pedeapsă din condamnările mai vechi. În plus, el a fost obligat să restituie unei victime 11.500 de euro, scrie monitorulbt.ro

Escrocul conducea si un BMW cu girofar si se dadea drept procuror DIICOT. 

Această ultimă escrocherie a fost comisă în primăvara lui 2020, după ce Sorin Alin Verincianu a dat buzna, în timpul unei slujbe religioase, în biserică neoprotestantă din Vicovu de Jos (județul Suceava). 

Bărbatul venise cu un BMW negru, cu girofar de poliție, dându-se procuror al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). 

Sub privirile credincioșilor, el a intrat în biserică sub pretextul că urmărește o persoană suspectă.

Câteva zile mai târziu, falsul procuror s-a întâlnit cu pastorul bisericii, Ilie T., pe care l-a păcălit susținând că-l poate ajuta într-un proces legat de moștenirea unei suprafețe de pământ.

Escrocheria a ieșit la iveală în septembrie 2020, când pastorul a descoperit pe internet un articol al publicației “Sătmăreanul” în care așa-zisul procuror era prezentat ca fiind un escroc. 

Când i-a văzut fotografia în respectiva publicație, Ilie T. a realizat că a fost păcălit și a făcut plângere la poliție. 

Această escrocherie, în care s-a dat drept procuror, a venit după un val de înșelăciuni comise de Alin Sorin Verincianu de-a lungul anilor, combinate uneori cu șantaj. Când nu era arestat sau închis pentru executarea pedepselor, dorohoianul era mereu în căutare de victime, pe care le escroca de bani, dându-se rând pe rând preot, ziarist sau avocat. 

Doar că, atunci când s-a văzut trimis în judecată, escrocul a ales calea cea mai ușoară pentru el. Știind ce-l așteaptă, a cerut să fie judecat în formulă simplificată. Asta tocmai pentru a beneficia de o pedeapsă mai blândă.