MENIU

Escrocheria cu fibra optică, noua metodă prin care hoții scanează ce ai de furat prin casă

Escrocheria cu fibra optică, noua metodă prin care hoții scanează ce ai de furat prin casă

Într-o lume în continuă schimbare, escrocii își adaptează și îmbunătățesc constant metodele prin care să își înșele victimele. De la tehnici clasice la soluții high-tech, ingeniozitatea criminalilor nu cunoaște limite. 

Din păcate, trăim într-o societate plină de înșelătorii și fraude. Există persoane care profită de naivitatea și lipsa de informații a altora pentru a le sustrage banii. Odată cu avansul internetului, aceste escrocherii au devenit mai accesibile, iar infractorii cibernetici pot acționa fără a se expune prea mult în timpul atacurilor lor.

Acest lucru nu înseamnă că toate fraudele se desfășoară online. Există încă și metode tradiționale, care se realizează față în față. Ceea ce s-a schimbat este „justificarea” sau tehnicile folosite de escroci pentru a-și păcăli victimele. Ultima metodă este cea care implică fibra optică.

Ora 21:00 - Ministrul Pensiilor vine în studioul Realitatea Plus. Anunț exclusiv pentru pensionari

Acesta este cazul a ceea ce a fost numit de presa franceză „escrocheria cu fibră optică”. Această înșelătorie a proliferat foarte mult în ultimii ani și a devenit un pericol care a pus Franța în alertă. Ceea ce înseamnă că ar putea începe în curând să lovească și-n alte țări europene, precum Spania sau chiar România. Din cauza ignoranței majorității cu privire la modul în care funcționează tehnologia, infractorii și-au găsit o nișă dându-se drept tehnicieni în fibră optică. Practic, aceștia vă bat la ușă. Infractorii susțin că trebuie să facă întreținere la rețeaua dvs de internet și că fibra este defectă. Apoi, vă oferă întotdeauna serviciile gratuit sau prezentate precum o nouă ofertă, conform eleconomista.es.

Acești escroci sunt foarte periculoși pentru că au un discurs foarte bine pregătit și sunt capabili să treacă peste orice întrebare sau îndoială pe care o poate avea victima. Această înșelătorie a devenit foarte populară în Franța, mulți utilizatori susținând că recent au ajuns la ușa lor numeroși „tehnicieni de fibră optică”. Dar adevărul este că intenția acestor escroci este necunoscută și nu se știe dacă intră direct în case pentru a jefui violent sau dacă intră pentru a verifica și aleg țintele pentru a jefui mai târziu.

A evita această nouă înșelătorie este la fel de simplu. Practic, nu deschideți ușa casei unui necunoscut care sosește fără o notificare prealabilă! Toți tehnicienii care lucrează pentru companii legitime, vă vor informa din timp că veni să rezolve o problemă. În plus, dacă aveți îndoieli, este la fel de simplu ca să contactați compania care furnizează aceste servicii și să-i întrebați despre veridicitatea a ceea ce spune cealaltă persoană. 

Statistici bombă de la șeful Casei de Pensii: Anul acesta creşterea medie a pensiilor depăşeşte 40%

Mai multe articole despre:
escrocherie hoti fibra optica