MENIU

Eroul român care și-a pierdut viața încercând să salveze un tânăr de la înec. Bogdan avea 30 de ani

Ștefan Bogdan Cristoiu, un român rezident în comuna Curtarolo, și-a pierdut viața în apele râului Brenta, după ce a încercat să salveze un tânăr de 23 de ani din Sri Lanka, Ramesh Ganegedara, care fusese tras de curenții puternici ai apei. Familia și prietenii tânărului român sunt profund îndurerați, iar mama sa i-a adus un omagiu, numindu-l un adevărat erou.

Gestul eroic care l-a costat viața

Duminică seara, pe 14 iulie, Ștefan Bogdan Cristoiu a observat că Ramesh Ganegedara, recent sosit în Italia și necunoscând pericolul reprezentat de râul Brenta, era în pericol, tras de curenții puternici. Fără a sta pe gânduri, Bogdan Ștefan a sărit în apă pentru a-l salva. Din nefericire, ambii au fost luați de apele râului.

Chaminda Fernando, prieten al lui Ramesh și membru al comunității srilankeze din zona Padova, a declarat: „Abia de curând sosise în Italia, nu știa cât de periculos este locul acesta.”

Autoritățile locale au început imediat operațiunile de căutare ale celor două victime. Trupul neînsuflețit al lui Ștefan Bogdan Cristoiu a fost găsit duminică seara, în jurul orei 23:00, iar cel al lui Ramesh Ganegedara a fost recuperat luni dimineață, la ora 11:30.

Autoritățile au transmis un apel la prudență pentru toți cei care se apropie de râuri și lacuri, subliniind importanța respectării regulilor de siguranță.

Omagiul adus de familia românului

Moartea tragică a lui Ștefan Bogdan Cristoiu a lăsat în urmă multă suferință. Familia și prietenii îl consideră un adevărat erou. Mama sa, Lilia Ciorici, a dorit să-i aducă un omagiu public, declarând: „Vom pune florile și fotografia lui în vârful podului. Toată lumea trebuie să știe ce mare om și campion a fost Stefan. El este eroul nostru.”

Moartea eroică a lui Ștefan Bogdan Cristoiu a fost remarcată și de Ambasada României în Italia, care a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina oficială de Facebook.

 „Suntem profund întristați de tragedia în urma căreia Bogdan Ștefan Cristoiu, cetățean român în vârstă de 30 de ani din Curtarolo, și-a pierdut viața în apele râului Brenta, în încercarea eroică de a salva viața unui tânăr aflat în pericol în apele râului. În aceste momente de adâncă suferință și de grea încercare pentru familiile îndoliate ale celor doi tineri, transmitem cele mai sincere condoleanțe! Dumnezeu să îi odihnească!”, a transmis Ambasada României în Italia.

Ștefan Bogdan Cristoiu era cunoscut și pentru performanțele sale sportive, fiind un atlet al Federației Italiene Braccio di Ferro și de șase ori campion la skandenberg. Participa frecvent la concursuri și își prezenta cu mândrie medaliile câștigate pe rețelele de socializare.

 Ștefan Bogdan Cristoiu va fi amintit ca un erou care și-a sacrificat viața pentru a salva pe alții.

            Bogdan Ștefan era campion la skandenberg / Sursa foto - Facebook