MENIU

Erdogan a trecut la eliminarea jurnaliștilor ostili. Val de arestări în rândul presei

Autoritățile turce au arestat marți alți nouă ziariști, printre care și redactorul șef al cotidianului Hurriyet, sub acuzația de legături cu Fetullah Gulen, predicatorul exilat în SUA și acuzat că se află în spatele puciului ratat din iulie, potrivit AFP.

În total, biroul procurorului din Istanbul a emis mandate de arestare pe numele a 35 de persoane, acuzate de legături cu unități ale armatei care au încercat să-l răstoarne de la putere pe președintele Recep Tayyip Erdogan în 15 iulie, a precizat Hurriyet.

Printre ziariștii arestați, acuzați de propagandă pro-Gulen, figurează Dincer Gokce, redactor șef al site-ului anglofon Hurriyet.

Ceilalți ziariști, arestați la Istanbul, Ankara și în provincia Kocaeli (nord-vest), sunt ziariști sau foști ziariști la cotidienele Bugun, Radikal și Yeni Safak, precum și la fostul ziar de opoziție Zaman, potrivit Hotnews.ro.

18 suspecți au părăsit țara și alți opt sunt în continuare căutați.
Numeroși ziariști se află în închisoare în Turcia, în așteptarea procesului, printre care Nazli Ilicak, fost deputat, care a fost concediat de la ziarul pro-guvernamental Sabah în 2013, după ce a criticat miniștri implicați într-un scandal de corupție.

Mai multe articole despre:
Turcia ERdogan