MENIU

Endometrioza, "boala femeilor neiubite": cauze, simptome, tratament

Endometrioza, "boala femeilor neiubite": cauze, simptome, tratament

Endometrioza este o boală dureroasă care afectează un număr relativ mare de femei. Dacă nu este tratată din timp, poate să evolueze într-un mod foarte periculos. Această afecțiune creează și probleme de fertilitate, de multe ori.

Endometrioza este o afecțiune în cadrul căreia țesutul care căptușește uterul în mod normal crește în afara acestuia, putând să se extindă pe ovare, pe colon și pe țesutul care acoperă pelvisul. Cazurile în care endometrioza se extinde mai departe de pelvis sunt foarte rare.

Atunci când ai endometrioză, țesutul respectiv continuă să se comporte ca și cum ar fi în uter și, la fiecare menstruație, se îngroașă, se rupe și sângerează. Pentru că nu are pe unde să fie eliminat din corp, el se asimilează, formând uneori chisturi specifice. În cele din urmă, dacă boala nu este tratată, țesuturile din jur pot fi afectate, ajungându-se la îngroșarea acestora.

Endometrioza poate să provoace dureri foarte mari, în special în timpul menstruației, scrie divahair.ro. Durerea nu este un indicator direct al gravității bolii, pentru că unele femei care au o formă ușoară de endometrioză prezintă dureri intense, în vreme ce altele, care au o formă mai gravă, pot avea dureri mai reduse sau e posibil să nu aibă niciun simptom.



Mai multe articole despre:
endometrioză