Emoție și mândrie în Harghita: 2000 de participanți la ceremonialul dedicat Zilei Naționale, la Miercurea Ciuc
Vineri, într-o atmosferă plină de mândrie și emoție, aproximativ două mii de persoane au participat la Miercurea-Ciuc, la un ceremonial militar și religios în cinstea Zilei Naționale a României. Evenimentul solemn, care s-a desfășurat în inima municipiului, a reunit oameni din diverse categorii sociale și vârste, toți având în comun dragostea și respectul față de țara noastră.
În ciuda vremii ploioase, oamenii s-au adunat în număr mare la statuia Ostaşului Necunoscut, acolo unde a fost intonat imnul naţional al României, a fost oficiată o slujbă religioasă de către episcopul ortodox al Covasnei şi Harghitei, Andrei Moldovan, împreună cu un sobor de preoţi şi au fost depuse coroane de flori.
Prefectul Harghitei, Petres Sandor, a citit mesajul premierului Marcel Ciolacu, cu ocazia Zilei Naţionale şi le-a transmis celor prezenţi, şi în numele Instituţiei Prefectului, să aibă "o sărbătoare frumoasă şi demnă", scrie Agerpres.
La fel ca în ultimii 30 ani, la manifestările de 1 Decembrie, de la Miercurea-Ciuc, au participat şi aproximativ 50 de elevi de la Seminarul Teologic din Buzău şi voluntari ai Fundaţiei Sfântu Sava din Buzău, însoţiţi de părintele Mihail Milea.
"An de an venim în judeţele Covasna şi Harghita, de Ziua României, de Ziua Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, venim la puţinii români care se află în inima României ca să le spunem că-i iubim, că suntem alături de ei, că România este ţara lui Dumnezeu", a declarat părintele Mihail Milea.
După momentul depunerii de coroane, cei prezenţi au mers pe Platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc, acolo unde a avut loc defilarea trupelor şi a tehnicii de luptă.
Recepție pe repede înainte la Cotroceni, de Ziua Națională. Klaus Iohannis a plecat în Dubai - VIDEO
Alături de militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu", au defilat şi militari francezi şi belgieni, din cadrul Grupului de luptă cu prezenţă înaintată al NATO dislocat în România.
De asemenea, la defilare au participat şi poliţişti, jandarmi, pompieri şi angajaţi ai Penitenciarului Miercurea-Ciuc.
În cursul serii urmează să aibă loc festivitatea retragerii cu torţe a cadrelor militare, iar Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc va fi iluminată, pentru al treilea an consecutiv, în culorile drapelului României.
Anunț crucial de la președintele Casei de Pensii de Ziua Națională: Unele pensii cresc și cu 71%