MENIU

Emiratele Arabe Unite au aprobat vaccinul fabricat de compania chineză Sinopharm

Emiratele Arabe Unite au aprobat miercuri vaccinul împotriva noului coronavirus produs de gigantul farmaceutic chinez Sinopharm.

Oficialii din Emiratele Arabe Unite precizează că vaccinul dezvoltat de chinezi este eficace în proporție de 86%, pe baza rezultatelor din faza a treia a testării.

Ministerul Sănătății „a anunțat înregistrarea oficială” a vaccinului, a informat agenția de presă WAM, fără a oferi alte detalii.

Acest vaccin a făcut obiectul studiilor de faza III, ultima înainte de omologare, în Emiratele Arabe Unite din luna iulie și a fost aprobat pentru utilizare de urgență de către personalul medical în luna septembrie.

Anunțul de miercuri „reprezintă un important vot de încredere din partea autorităților din domeniul sănătății din Emirate în ceea ce privește siguranță și eficacitatea vaccinului”, a menționat WAM, adăugând că responsabilii sanitari au examinat rezultatele preliminare ale studiilor de faza III, care au dovedit o eficientă de 86%.

„Rezultatele arată, de asemenea, că vaccinul are o rată de seroconversie (trecerea de la seronegativ la seropozitiv, n.ed.) de 99% pentru anticorpi neutralizanti și o eficacitate de 100% în ceea ce privește prevenirea cazurilor severe și moderate de boală”, a adăugat agenția de presă.

Două vaccinuri au fost supuse în acest stadiu unui studiu de faza III în Emiratele Arabe Unite, cel dezvoltat de Sinopharm și cel rusesc, Sputnik V.

Emirul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, a declarat în noiembrie că a fost inoculat cu un vaccin experimental, fără a preciza despre care este vorba.