MENIU

Emilia Popescu dezvăluie care este salariul său: "Şi sunt invidiată, alţii au salariul şi mai mic"

Emilia Popescu a vorbit, într-un recent interviu, despre condiţia artistului în România şi despre realitatea cruntă cu care se confruntă aceştia, trăind lună de lună, de la salariu la salariu.

„Sistemul te face să ajungi să spui „da” cu toată gura. Dacă e atât de greu să supraviețuiești de la o lună la alta, da sunt importanți. În condițiile în care un salariu la o Trattoria e de 20 de milioane și eu am tot atât la teatru, da, sunt importanți. Și sunt invidiată că am salariul atât de „mare”, alții îl au mult mai mic… Nu e normal. Trebuie să ai un salariu civilizat. Noi nu jucăm de câți bani avem pe statul de plată, pentru că atunci s-ar închide teatrele. Pe de altă parte, există și mulți actori slabi și lipsiți de bun-simț și care ar juca la fel de prost oricâți bani i-ai da. Și întrebarea e de ce sunt ei angajați în teatru?”, a declarat Emilia Popescu pentru ziarulmetropolis.ro.

Emilia Popescu s-a născut la 2 martie 1966. A urmat Liceul ''Ion Creangă'' și Școala de muzică (pian), continuând tradiția artistică a familiei: tatăl - actor la Operetă (Emil Popescu), mama - balerină și coregrafă (Malu Iosif - coregraf-colaborator permanent al trupei lui Dan Puric).

În 1988 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L. Caragiale'', la clasa profesorilor Olga Tudorache și Florin Zamfirescu. A debutat în 1985, încă din timpul facultății, în rolul Ilincăi din filmul "Moromeții", regizat de Stere Gulea, potrivit site-ului www.cinemagia.ro.

Începând cu stagiunea 2002-2003 a devenit actriță a Teatrului de Comedie unde a jucat în spectacole precum ''A douăsprezecea noapte'' de William Shakespeare în regia lui Gelu Colceag (2003), ''Marlene'' de Pam Gems în regia Cătălinei Buzoianu (2004), ''Chirița of Bârzoieni'' după Vasile Alecsandri, în regia Iarinei Demian (2004), ''Casa Zoikăi'' de Mihail Bulgakov, în regia lui Alexandru Tocilescu (2009), ''Cui i-e frică de Virginia Woolf'' de Edward Albee, în regia lui Gelu Colceag (2010), ''Pescărușul'' de A.P. Cehov, regia Claudiu Goga (2013), conform site-ului Teatrului de Comedie, www.comedie.ro.

A jucat și pe scena Teatrului Național în "Jocul ielelor", regia Claudiu Goga (2007), dar și pe scena Teatrului Metropolis, în ''Sex de Rob'' de Graaf, regia Claudiu Goga (2013).

A avut un rol memorabil, alături de inegalabilul Florin Piersic, în piesa "Străini în noapte", în regia lui Radu Beligan, dar și în piesa ''Un bărbat pentru Sara'' de Sam Bobrick, regia Claudiu Goga (2014).

Actrița Emilia Popescu a fost decorată de Președinția României, la 13 decembrie 2002, cu Ordinul național Pentru Merit în grad de Cavaler, alături de alți actori, ''pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București''.

A fost căsătorită cu muzicianul Ionuț Ștefănescu, împreună cu care are o fiică, Maria.

EMILIA POPESCU, mândră de FIICA sa adolescentă: Maria este foarte FRUMOASĂ