MENIU

Elvis Presley, legenda care a scris istorie. Lucruri mai puțin cunoscute despre regele muzicii

Elvis Presley, regele rock ‘n’ roll este considerat ca fiind una dintre cele mai mari personalități culturale ale secolului XX. S-a născut pe data de 8 ianuarie 1935, iar datorită talentului și personalității sale a devenit o adevărată legendă.Lucruri mai puțin știute despre Elvis PresleyÎn timp ce legenda sa a rămas vie în memoria fanilor, viața sa personală a fost plină de secrete. Sigur nu știați din ce cauza purta mereu gulere înalte sau că regele a avut un frate geamăn.

Elvis Presley, regele rock "n" roll este considerat ca fiind una dintre cele mai mari personalități culturale ale secolului XX. S-a născut pe data de 8 ianuarie 1935, iar datorită talentului și personalității sale a devenit o adevărată legendă.

Lucruri mai puțin știute despre Elvis Presley

În timp ce legenda sa a rămas vie în memoria fanilor, viața sa personală a fost plină de secrete. Sigur nu știați din ce cauza purta mereu gulere înalte sau că regele a avut un frate geamăn.

 Elvis Presley nu avea părul negru așa cum îl știa toată lumea

Elvis în copilarie alaturi de mama lui/ sursa foto:elvis-history-blog.com

Elvis Presley era renumit pentru multe lucruri, dintre care unul era părul său negru intens. Dar, de fapt, nu aceasta era culoarea sa naturală. Regele s-a născut blond și a început să-și vopsească părul de la o vârstă fragedă, pentru a arăta mai îndrăzneț. Destul de amuzat, Elvis a mărturisit la un moment dat că a folosit inițial vopsea neagră pentru pantofi pentru a-și schimba culoarea la păr.

Elvis alaturi de parintii lui/sursa foto: quora.com

Elvis s-a căsătorit o singură dată

Elvis Presley și Priscila/ sursa foto: usatoday.com

Elvis era cunoscut ca fiind un bărbat extrem de curtat și mereu înconjurat de femei, dar cu toate acestea el s-a căsătorit doar o dată în viață, iar aleasa lui a fost Priscilla Beaulieu. S-au cunoscut în 1959, când el avea 24 de ani, iar ea avea doar 14 ani. În ciuda diferenței de vârstă, cei doi s-au îndrăgostit imediat și s-au căsătorit în 1967. În ochii publicului au format un cuplu adorabil.

Elvis nu și-a văzut niciodată soția fără machiaj

Priscilla a declarat că, atunci când era cu Elvis, ea trebuia să fie mereu machiată, deoarece regele voia să o vadă mereu perfectă.  De asemenea, ea a dezvăluit într-un interviu că "el nu a vrut niciodată să mă vadă îmbrăcându-mă". El a vrut să vadă rezultatul final.

Relația lor s-a înrăutățit după ce s-a născut copilul lor. Din păcate, la fel ca multe alte căsătorii ale celebrităților, uniunea oficială a cuplului nu a durat mult. De fapt, la scurt timp după ce s-au căsătorit, relația lor a început să se deterioreze. Potrivit Priscillei, ei s-au îndepărtat după ce s-a născut fiica lor Lisa Marie. În cele din urmă, cei doi s-au despărțit în 1972.

Elvis a fost un germofob

Regele rock "n" roll-ului era îngrozit de germeni și nu-i plăcea să mănânce în casele altora, așa cum a spus Priscilla prezentatorului de emisiuni Jonathan Ross, în 2015. Iar când o făcea, folosea propriile tacâmuri. Mai mult, Priscilla a dezvăluit că regele alegea să bea în partea unde e amplasat mânerul canilor, pentru că știa că nimeni nu va bea vreodată în acea parte.

Elvis Presley avea un cimpanzeu de companie

Rege al rock"n"roll-ului, Elvis deținea un cimpanzeu numit Scatter. Numele nu ar fi putut fi mai potrivit, deoarece îi plăcea să alerge la petrecerile lui Elvis, să țipe și să sperie oaspeții. Se pare că Scatter a învățat câteva trucuri obraznice, care le nemulțumeau pe prietenele lui Elvis.

Elvis Presley iubea armele

Elvis Presley iubea armele poate la fel de mult pe cât îi plăcea muzica. Deținea o colecție de arme, dar era departe de a fi un proprietar responsabil. Cântărețul Tom Jones a spus că a găsit odată o armă pe care Elvis o aruncase, precum ar fi făcut cu orice lucru obișnuit, într-un dressing. Fosta iubită a lui Elvis, Ginger Alden, a mai spus că regele a tras o dată cu arma într-un televizor, în timp ce era furios.

Elvis Presley a fost băiatul mamei

Elvis si mama lui/ sursa foto: express.co.uk

S-ar putea să vă surprindă să auziți că Elvis a fost băiatul mamei. Regele era extrem de apropiat de mama sa, Gladys.  Asta ar putea explica de ce căsătoria lui Elvis și Priscilla a luat sfârșit, după ce au avut un copil. Psihologii au speculat că, datorită adorației față de propria mamă, i-a fost greu să se culce cu o femeie care avea un copil.

De ce a purtat Elvis Presley întotdeauna guler înalt?

sursa foto: lonelyplanet.com

Ai observat vreodată că Elvis a purtat întotdeauna gulerele înalte? Lisa Thompson, una dintre fostele sale prietene, a dezvăluit motivul, în memoriile sale din 2016, A Little Thing Called Life. Aici scria că regele fusese nemulțumit în legătură cu „gâtul lui subțire, ca de pui”, iar acest complex ar fi apărut încă din copilărie, de când părinții l-au tachinat astfel.

Blestemul Presley, la fel de puternic ca cel al familiei Kennedy? Ce s-a întâmplat cu bărbații din viața Lisei Marie Presley

Elvis Presley a avut un frate geamăn care s-a născut mort

Poate, un fapt mai puțin cunoscut despre Elvis, este că a avut un frate geamăn, Jesse Garon, care s-a născut, din păcate, mort. Jesse a fost pus într-o cutie de pantofi și îngropat într-un mormânt nemarcat, deoarece asta era tot ce își putea permite familia la vremea respectivă. Acest lucru l-a bântuit în mod clar toată viața pe Elvis, căutând ulterior locul de odihnă al lui Jesse. Dar, nu l-a găsit niciodată.

Citeste mai multe pe Almanah Online

Mai multe articole despre:
elvis presley actor vedete monden