MENIU

Elon Musk șochează din nou: "Sunt un extraterestru și pot dovedi acest lucru” VIDEO

Elon Musk șochează din nou. Foto: Profimedia

În timpul unui interviu la evenimentul Viva Tech, magnatul tehnologiei, miliardarul american Elon Musk, proprietarul companiilor SpaceX și Tesla renumit pentru remarcile sale neobișnuite, a atins noi culmi. El a declarat în direct că "sunt un extraterestru" și promite că va arăta dovezile online. 

Elon Musk a sugerat, mai în glumă, mai în serios, că ar putea fi un extraterestru, în cadrul unui interviu video la evenimentul Viva tech din Europa, potrivit Mashable. La evenimentul Viva Tech, patronul Tesla s-a angajat într-un schimb jucăuș de replici, când gazda a sugerat în glumă: „Unii oameni cred că ești un extraterestru". Musk, cu o nuanță de răutate, a răspuns prompt: „Sunt un extraterestru". Încântat de gluma lui Musk, gazda i-a zis că acum secretul său a fost dezvăluit. Musk a adăugat în continuare: „Da, tot le spun oamenilor că sunt un extraterestru, dar nimeni nu mă crede". Această glumă jucăușă, dar enigmatică, a făcut să dezlege limbile, iar Musk a sugerat că va împărtăși dovezile legate de asta pe rețelele sociale.

 
Remarcile lui Elon Musk la evenimentul Viva Tech s-au extins dincolo de afirmația sa despre originile extraterestre, aprofundând în reflecții profunde asupra relației complicate dintre oameni și inteligența artificială (AI). Musk a sugerat că oamenii conferă inteligenței artificiale sens și scop, făcând paralele cu creierul uman. El a elaborat elementele duale ale creierului: sistemul limbic, responsabil de instincte și emoții, și cortexul, care guvernează gândirea și planificarea rațională. Această perspectivă evidențiază înțelegerea nuanțată de către Musk a AI și implicațiile acesteia pentru umanitate.

Miliardarul american Elon Musk a elaborat, de asemenea, dinamica dintre cortex și sistemul limbic, observând că cortexul este condus să satisfacă instinctele și emoțiile sistemului limbic. Făcând paralele, el a sugerat o potențială evoluție a unei dinamici similare cu AI, în care AI (reprezentând cortexul) se străduiește să îndeplinească dorințele umane (analog cu sistemul limbic). Această comparație oferă o perspectivă asupra perspectivei lui Musk cu privire la potențiala interacțiune dintre AI și motivațiile umane.

Kim Jong Un trimite baloane cu gunoi și excremente care se sparg deasupra Coreei de Sud. Tensiunile dintre cele două țări, duse la un alt nivel

În timp ce Musk râdea, este inevitabil ca comentariile sale să alimenteze teoriile conspirației despre viața lui și succesele enorme din industria tehnologiei. Există, de asemenea, unii care au perceput remarcile lui ca fiind mai mult metaforice decât literale. „Acest sentiment surprinde experiența unică de a avea un mod diferit și puternic de a gândi, de a relaționa și de a percepe lumea, care într-adevăr poate simți că ai fi un extraterestru de pe o altă planetă", a scris utilizatorul de pe X - Twitter - Davoid Soiza.