Elon Musk se urcă pe trendul masculului alfa și susține un guvern condus de bărbați „cu un nivel ridicat de testosteron”
Într-o epocă în care discuțiile despre masculinitate și rolurile de gen sunt tot mai intense, Elon Musk a decis să provoace valuri de indignare pe internet prin aderarea la o teorie conform căreia doar masculii cu nivel ridicat de testosteron sunt în stare să conducă.
Controversatul miliardar a postat pe pagina sa de socializare o teorie conform căreia o „Republică” liber-cugetătoare ar putea exista doar sub luarea deciziilor de către „bărbați cu statut înalt” - iar femeile sau „bărbații cu testosteron scăzut” nu ar fi bineveniți în ea.
„Oamenii care nu se pot apăra fizic (femeile și bărbații cu T scăzut) analizează informațiile printr-un filtru de consens, ca un mecanism de siguranță”, se arată în mesaj.
Marcel Ciolacu, despre viitoarele alegeri: PSD va fi primul, dar nu va da prim-ministrul
„Doar bărbații alfa cu T mare și persoanele aneurotipice (hei, autiști!) sunt de fapt liberi să analizeze informațiile noi cu un filtru obiectiv „este adevărat?”. Acesta este motivul pentru care o republică a bărbaților cu statut înalt este cea mai bună pentru luarea deciziilor. Democratică, dar o democrație doar pentru cei care sunt liberi să gândească”, se mai precizează în teoria pe care miliardarul a împărtășit-o urmăritorilor săi însoțită de comentariul „Este o observație interesantă”.
„Aneurotipic” nu este un cuvânt, dar se poate presupune că posterul original se referea la persoanele neurodivergente.
Captura de ecran a teoriei a fost încărcată pe X de un cont numit „AutismCapital”, care postează adesea meme-uri care fac apel la persoane de dreapta și sprijină eforturile lui Musk.
Acesta a susținut că teoria este „cunoscută și sub numele de efectul Reich” - aparent o referire la Robert Reich, fostul Secretar al Muncii, care a scris un editorial în The Guardian săptămâna trecută, susținând că Musk este „scăpat de sub control” și trebuie oprit.
Potrivit publicației citate, nu este clar dacă Musk a postat din nou teoria pentru că a fost de acord cu ea sau pentru că l-a criticat pe Reich. Nu este neobișnuit ca Musk să se implice în teorii controversate și informații înșelătoare pe platforma sa de social media.
Fondatorul SpaceX adoptă adesea poziția conform căreia postările controversate și uneori ofensatoare de pe X fac parte din „libertatea de exprimare” și ar trebui să fie permise pe platformă - chiar și atunci când acestea includ informații false sau înșelătoare.
Acesta este, în parte, motivul pentru care X a fost blocat zilele trecute în Brazilia. Musk a refuzat să se conformeze unui ordin legal într-o bătălie de lungă durată, care a izbucnit după ce site-ul de socializare nu a reușit să blocheze conturile acuzate de răspândirea de știri false.