MENIU

Elixirul pentru imunitate. Va ține răceala și gripa la distanță. Beneficiile sale nu se opresc aici

Elixirul pentru imunitate. Va ține răceala și gripa la distanță, însă beneficiile sale nu se opresc aici. Iată despre ce este vorba.

Ideal pentru imunitate

Ghimbirul este recunoscut ca fiind cel mai eficient tratament naturist pentru răul de mișcare. Poate fi consumat fie sub formă de ceai sau capsule de ghimbir. De asemenea,  ceaiul de ghimbir cu lămâie este un bun calmant al crampelor ocazionale, în special în timpul menstrelor și este un remediu eficient împotriva răcerii și întărește imunitatea. De asemenea, stimulează foarte bine digestia și este indicat după mesele copioase.

Ghimbirul conține o enzimă care reduce inflamația și ajută la vindecarea articulațiilor și a țesutului cartilaginos afectat. De multă vreme este folosit și în tratarea artritei și a durerilor de încheieturi.

Alimente care produc arsuri la stomac. Ce trebuie să eviți, în special, dimineața

Studiile au arătat că acesta scade nivelul de trigliceride asociat cu diabetul și bolile de inimă.

Este folosit şi în cosmetică pentru beneficiile sale, astfel, ceaiul de ghimbir consumat în mod regulat ajută la estomparea ridurile fine. Puteți să consumați ghimbirul și sub formă de răcoritoare acidulată, pe care o puteți prepara singuri. Este recomandată în special vara, este delicioasă, vă va conferi energie și vă va face să vă simțiți mai tonic, în plus este o băutură naturală cu o savoare exotică.

Amestecați bucăți de ghimbir cu două căni de apă rece, într-o crăticioară. Acoperiți cu capacul și puneți-o să dea în fiert, apoi luați de pe foc și lăsați la infuzat aproximativ 15 minute. Adăugați sucul de la două lămâi, câteva bucăți de lămâie pentru aromă și îndulciți cu miere după gust. Se poate consuma și neîndulcită. Puneți-o la frigider, iar când o consumați adăugați o cantitate egală de apă minerală carbogazoasă. Vă veți declara încântați de această băutură energizantă.

Alte beneficii

Ghimbirul poate fi folosit și ca atare, dacă îl radeți și îl amestecați cu miere, puneți apoi compoziția într-un borcan la frigider. Consumați zilnic câteva lingurițe. Acest amestec funcționează ca un elixir pentru imunitate și va ține răceala și gripa la distanță.

Romanii considerau ghimbirul un bun afrodiziac, iar poveștile și mențiunile despre acesta proprietate se regăsesc și în "O mie și una de nopți."

S-a demonstrat că ghimbirul este eficient în tratarea afecțiunilor circulatorii, deoarece stimulează fluxul sanguin. De asemenea, se spune că are proprietatea de a arde și a diminua stratul adipos din zona abdomenului.

În țările din sud-estul Asiei, femeile însărcinate se masează pe pântece cu zeamă de ghimbir pentru a evita vergeturile. În Tailanda, acesta a fost folosit de generații întregi pentru tonifierea pielii, fiind un bun emolient, dar şi un ingredient folosit în exfoliantele abrazive.

Planta cu efect energizant și analgezic. Te scoate din starea de oboseală instant. Remediul recomandat de fitoterapeuți