MENIU

Elisabeta Lipă vine cu explicații în scandalul primelor URIAȘE acordate angajilor din Federașia de Canitaj: Banii se împart între mai multe persoane

Președinta Agenției Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a reacționat după ce fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a afirmat că doi funcționar ai Federației de Canotaj au luat prime olimpice mai mari decât David Popovici. Lipă recunoaște sumele, dar explică faptul că banii se împart între aproape 50 de angajați

"În cazul Federației Române de Canotaj, întreaga sumă alocată la nivelul personalului instituției, raportată la nivelul de performanță obținut de sportivii noștri la Olimpiada de la Paris, este în cuantum de 324.000 Euro și rezultă prin adunarea celor două sume de 162.000 Euro.
 
Aceasta sumă este destinată întregului personal al FRC, în funcție de contribuția fiecăruia la pregătirea și obținera performanțelor olimpice. Precizam că personalul FRC este format, în prezent, din 50 persoane", a scris Lipă pe Facebook.
 
Președinta Agenției Naţionale pentru Sport a precizat că totul se desfășoară în baza unui cadru legal bine determinat. Normele financiare 1447/2007, cu modificările ulterioare, la Legea Sportului nr. 69/2000, se aplică tuturor sportivilor și personalului auxiliar și precizează că angajații federațiilor sunt recompensați cu sume care reprezintă 40 la sută din valoarea premiilor oferite sportivilor care au performat la Olimpiadă.
 
"Domnul Novak a aplicat, după ediția de la Tokyo a Jocurilor Olimpice, respectând normele legale în vigoare atunci, ca și acum, aceeași formulă de calcul prin care angajații federațiilor sunt recompensați cu sume care reprezintă 40 la sută din valoarea premiilor oferite sportivilor care au performat la Jocurile Olimpice Paris 2024", a precizat mare campioană olimpică.