MENIU

ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT: A fost găsită DRONA care ar fi surprins tragedia

<p>ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT</p>

Drona care a filmat la scurt timp după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol a fost găsită şi predată procurorilor militari care anchetează cazul, aceasta fiind funcţională, urmând ca filmările să fie analizate de către anchetatori.

Proprietarul dronei, Bogdan Dumitru, a declarat, vineri, că o persoană l-a anunţat că drona sa pe care o pierduse luni, la scurt timp după prăbuşirea elicopterului SMURD, a ajuns la Poliţia Mamaia, astfel că s-a dus acolo, însă a fost trimis la IPJ Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dumitru a declarat că poliţiştii de la IPJ Constanţa l-au îndrumat la Parchetul Militar, că a mers şi acolo, dar i s-a spus că drona nu ajunsese la procurori.

După câteva ore, a fost anunţat că drona se afla la Parchetul Militar, astfel că a mers acolo.

Bogdan Dumitru a povestit că pe drona respectivă sunt două filmări şi două fotografii. Prima filmare are aproximativ 20 de secunde şi se vede cum coada elicopterului se mişcă puternic ca şi cum cineva ar trage de ea, iar cea de-a doua filmare nu este deocamdată disponibilă. Bărbatul a mai spus că în zilele următoare se va duce la Parchet cu o altă dronă în care va introduce cardul din drona care a filmat pentru ca acele imagini să poată fi disponibile şi analizate de către anchetatori.

El a precizat că din imaginele înregistrate de dronă se pot vedea o maşină de pompieri şi o barcă ce se apropie de locul unde s-a prăbuşit elicopterul.

Bogdan Dumitru a mai declarat că a aflat de pe Facebook că un elicopter s-a prăbuşit în lacul Siutghiol şi a plecat înspre staţiunea Mamaia, luând drona cu el.
El a precizat că imediat ce a ajuns la locul accidentului a înălţat drona, îndreptând-o înspre o zonă a lacului unde observase o pată de ulei.

Mai multe articole despre:
elicopter prăbuşit dronă Bogdan Dumitru