MENIU

Elevul de la "Ion Creangă" care a atacat-o pe profesoara de Japoneză cu cuțitul, condamnat la 7 ani de închisoare

Tribunalul București a decis condamnarea unui elev din București la 7 ani de detenție într-un centru pentru minori, după ce acesta și-a atacat profesoara de japoneză cu un cuțit.

Sentința nu este definitivă, conform Hotnews. Tânărul, în prezent în vârstă de 17 ani, a fost găsit vinovat de comiterea a trei infracțiuni: tentativă de omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și port ilegal de obiecte periculoase.

Fiind minor, elevul nu va fi încarcerat într-o închisoare obișnuită, ci va fi trimis într-un centru de detenție destinat tinerilor sub 18 ani. Pe lângă cei 7 ani de detenție, judecătorii l-au obligat să plătească profesoarei de japoneză 50.000 de euro ca daune morale și să suporte cheltuielile de judecată. În plus, instanța a menținut măsura arestului la domiciliu pentru tânăr până la o eventuală apelare a deciziei.

Cum s-a întâmplat incidentul

Acest incident grav a avut loc la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, pe 5 aprilie anul trecut, în clasa a X-a G. În timpul unei ore, când profesoara distribuia foile cu teste, elevul Y.E. s-a ridicat de la banca sa și a atacat-o din spate cu un cuțit, provocându-i o rană gravă în zona gâtului. Întrebat de anchetatori despre motivul atacului, tânărul a răspuns simplu: „Așa am simțit că trebuie să fac”.

În mod surprinzător, adolescentul era considerat de profesori ca fiind un elev „cuminte, care stătea și citea în pauze”. Nu era perceput ca un copil-problemă, dimpotrivă, era apreciat pentru rezultatele sale școlare foarte bune și pentru comportamentul său liniștit. Incidentul a șocat întreaga comunitate școlară, fiind un caz fără precedent în învățământul românesc.