MENIU

Elevii, nemulţumiţi de schimbările la admitere LICEU 2017. Spun că nu sunt stimulaţi să înveţe

Aproape o lună a mai rămas până la cel mai important examen din viața elevilor de clasa a VIII-a: Evaluarea Națională. Rezultatul testului nu îi va diferenția prea mult pe elevi! Indiferent de nota pe care o vor obține, toți vor avea un loc asigurat la liceu. Conform metodologiei, unitățile de învățământ îi primesc atât pe cei cu medii de zece, cât și pe cei cu note sub cinci! Schimbări apar doar în modul în care se calculează media de admitere la liceu. 

Astfel, media de admitere la liceu va calculată astfel: 80% nota la Evaluarea Naţională şi 20% media din clasele V-VIII.

Până în acest an, media anilor de gimnaziu reprezenta 25% din nota de admitere, iar cea la Evaluarea Naţională 25%.

Schimbarea nu este pe placul elevilor care susţin că nu vor mai fi motivaţi să înveţe în timpul claselor V-VIII.

Pe de altă parte, asociaţiile de părinţi susţin că ar trebuie să fie eliminată admiterea computerizată la liceu şi că ar trebuie să fie introdus exemenul de admitere la liceu.

Sunt însă şi voci care susţin că ar trebuie eliminate aceste examene şi că ar trebui îmbunătăţite practicile de predare astfel încât elevii să fie învăţaţi să gândeacă creativ.

În ceea ce privește repartizarea elevilor la liceu, aceasta se va face în două etape, în loc de trei. Prima repartizare computerizată va fi în luna iulie și cea de-a doua etapă va începe pe 8 septembrie. Practic, dispare etapa de repartizare din luna august, care exista în sesiunile anterioare. În etapa din septembrie, vor participa atât elevii care nu au fost admiși la o unitate de învățământ în prima etapă, cât și cei care nu s-au înscris la prima repartizare sau nu au avut situația școlară încheiată.

Mai multe articole despre:
metodologie admitere liceu 2017