MENIU

Elevii neagă presupusul abuz comis de profesorul din Liceul "Tudor Vianu"

Elevii de la Colegiul de Informatică Tudor Vianu desfiinţează presupusul abuz comis de profesorul de matematică Severius Moldoveanu, acuzat de un coleg de breaslă că şi-ar fi umilit elevii la clasă, scrie Adevarul.ro.

Martorii la incident au povestit, pentru „Adevărul”, ce s-a întâmplat de fapt la ora la care profesorul ar fi pus un elev să se târască în genunchi.

„Când am auzit aberaţiile care se spun în presă, am început să plâng”, a mărturisit o elevă. „Era ora de matematică, iar profesorul Severius Moldoveanu, care a fost şi director al instituţiei de învăţământ, ne-a adus tezele. Unii dintre noi au luat note mari, inclusiv zece, alţii au luat şi note mici.

Printre ei s-a numărat şi Marcus, băiatul despre care s-a spus că a fost umilit de profesor pentru un punct în plus la teză.”, povesteşte una dintre elevele clasei a X-a. „Gluma a fost iniţiată de cealaltă clasă, pentru că suntem două clase de a X-a, unde un elev l-a întrebat pe profesor dacă îi dă un punct în plus dacă se târăşte în genunchi. Evident, răspunsul a fost că nu. Gluma a fost transmisă şi la clasa noastră.

Când a venit în clasă, noi i-am sugerat lui Marcus, care era nemulţumit de nota 5, să îngenuncheze pentru un punct. Şi a făcut-o. Toată clasa a ştiut că e o glumă, şi noi, şi domnul profesor”, a continuat tânăra pentru „Adevărul”. Ca urmare 5-ul pe care l-a obţinut Marcus în urma testării a fost trecut în catalog fără a fi modificat. 

„Concret, scandalul a plecat de la o colegă a cărei mamă a apărut în presă spunând că profesorul de matematică exagerează. Însă vorbim despre o fată care nu învaţă deloc la matematică. Dacă nu înveţi, nu ştii să răspunzi. S-a dus şi i-a povestit mamei ei, nu ştiu dacă a fost într-adevăr cu rea intenţie, doar că mama ei a pornit apoi un întreg scandal”, au mai povestit tinerii de la Vianu, făcând referire la declaraţiile făcute în presă de Luminiţa Macsim, mama elevei care vrea să îşi mute fata la o altă şcoală.

De altfel, Luminiţa Macsim este membru fondator şi Director de Admitere al şcolii private Little London, la care este angajat profesorul de istorie Marcel Bartic, cel care a scris iniţial despre această întâmplare pe reţeaua de socializare Facebook.

Mai mult pe Adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
liceu anchetă Tudor Vianu